МненияПод ножа

Какво ни карат да дишаме в най-зелената зона на града!!!

Строително безхаберие и тотална липса на контрол тровят пловдивчани в района на Гребната

Под тепето с експеримент: Събрахме купчини прах от един квадратен метър на асфалта край зоологическата градина

Строително безхаберие и тотална липса на административен контрол тровят пловдивчани в района на Гребната. Чистотата на въздуха в най-зелената част на града със сигурност е паднала драстично заради дейностите по изграждането на бъдещата нова зоологическа градина. Изпълнителите на проекта от Запрянови не спазват елементарни хигиенни задължения и крещящо нарушават Наредбата за опазване на околната среда на територията на община Пловдив при извършването на строителните работи. Очевидно обаче на никой от кметството в район Западен не му пука за това. Вероятно защото компанията изпълнява проект на голяма община.

А какво дишаме там, показва простичкият експеримент на екип на Под тепето, който се зае с метличка и лопатка да събере мръсотията от по-малко от един квадратен метър от асфалта близо до ресторант Чановете. Преди да извършим това упражнение обаче трябваше да изчакаме тежкотоварните машини на Запрянови да преминат, а след тях да се разсеят притеснително големите облаци от прахоляк, който отнася като пустинна буря зеленината в парк Отдих и култура. А после отива и в белите ни дробове. За по-малко от десет секунди, без особено старание в метенето, събрахме повече от три шепи фин и изключително вреден прах, който почти всяка минута се разнася във въздуха от гумите на автомобилите и камионите, или от вятъра. Спрелите наоколо леки коли са покрити от дебел слой прах, а зеленината е като бетонирана. Ако завали пък зоната се превръща в блато. И целият този прашно-кален апокалипсис е породен от това, че една строителна фирма, която изпълнява общинска поръчка, не спазва елементарни правила. И, разбира се, няма кой да съблюдава за спазването им. Какво остава на гражданите, питаме ние. Да вземем по метличка и лопатка, и да изметем пустинята ли?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. В незаконен строеж, сключен от кмета Тотев договор със строители-неандерталци по корупционна схема (преди да проектират какво ще се прави имаме сключен договор със „ЗАПРЯНОВИ 03“ за над 3 милиона лева до стотинки). В същност там законите явно не важат и участниците в корупционната схема се стремят да НЕ СПАЗВАТ НИТО ЕДИН БЪЛГАРСКИ ЗАКОН ИЛИ НАРЕДБА. Тенденция просто.

  2. В Третия свят е така – лош живот, мръсен въздух, унищожена природа, корупция, богати управници, робски народ. Всичко това го имаме накуп в България и Пловдив. никакви уан това, уан онова, пловедиви, открити сцени и европейски столици не могат да прикрият истината.

  3. Сегашните „управници“ нямат никаква Зелена стратегия за Пловдив. Зелените площи прогресивно се свиват. През парка на Гребната база вече минава и натоварения бул. 6ти септември. Липсват заграждения и каквито и да е мерки за сигурност. Паркът до Мол Пловдив също е на път на изчезне – офис сгради, жилищни комплекси, ще го превърнат в поредното гето. Никакво ландшафтно планиране, никаква естетика, никакви стандарти. Това е ГЕРБ.

  4. Браво за огледа и констатациите на място. Ще очакваме с интерес реакцията на кметство и община, които съм убеден сте информирали :)!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина