МненияПод ножа

Хайки за велосипедисти в центъра на Пловдив

Активизират Общинска полиция и охрана заради колоездачи в Цар-Симеоновата градина

Карането на колело и в централната търговска градска зона, наричана Бяла главна е забранено, а предвидената глоба е 30 лева

Остава отворен въпросът откъде да минават колоездачите

Община Пловдив е дала специални инструкции на служителите си, които съблюдават реда в Цар-Симеоновата градина за строг контрол на велосипедистите, които нарушават забраната. Според наредбата велосипедите трябва да бъдат бутани на ръка през парка.

„През последните седмици получаваме много сигнали за грубо нарушаване на правилата и агресивно каране на велосипеди в Цар-Симеоновата градина. Предупреждаваме всички колоездачи, че служителите ни ще налагат глоби. В парка има много деца,“ предупреди кметът Иван Тотев.

Той припомни, че забраната за каране на колелета важи не само за градината, а и по Главната улица и пешеходната зона в квартал Капана. Карането на колело в централната търговска градска зона, наричана Бяла главна е забранено, а предвидената глоба е 30 лева.

Остава отворен въпросът откъде да минават колоездачите в централната градска част. Връзката между южната и северната част на тунера е тотално скъсана. Сега се въвеждат рестрикции и в парка. А алтернативни решения няма.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. А дали ще има и глоби за пешеходци по велоалеите? И всъщност за кои служители става въпрос? За тези, които пазят спирките да не се чупят и от други вандалски прояви? Точно в този момент виждам полицейска кола паркирала на забранено място. С нея какво правим?

  2. 50 км/ч Вие май не живеете на тази планета – на спринт е трудно да се вдигне над 35 вие 50.

    Няма голям град в Европа, където да е забранено карането из парковете и това е АБСУРД.

  3. А дано, че вече ме е страх даси водя детето по главната, особено вечер.Минават покрай нас с 50 км/ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина