МненияПод ножа

Футбол ли е, чалга ли е – нещо като Николета е!

Ако съдбата на националния отбор зависи  от това чалга поколение, той няма никаква съдба

Любомир Минчев

Вероятно не ви е до футбол тези дни, но приключи поредната квалификационна епопея за нашите национали. Някакви объркани момчета даваха някакви объркани отговори защо са паднали от Норвегия, но всички твърдяха, че са дали всичко от себе си. Когато чуеш подобни декларации след един хилав  мач, най-добре си пусни едно хубаво парче, налей си питие и се отдай на спомени. Тогава тези момчета ще отидат по дяволите, или в най-добрия случай – по третокласните си отбори, в които дори и не играят.

Тогава какво толкова се е случило, че да страдаме – десет години не сме се мяркали на световно и европейско първенство, няма да се мернем и сега. Както казват тези калпазани,  вдигаме се, гледаме напред и животът продължава. Така сме им свикнали на това клише, че не се интересуваме кои са и какво представляват националните ни играчи.

Твърдя, че чалга поколението погуби и футбола ни. Вижте тези от 1 до 11, които играха снощи. Поинтересувайте  се как живеят и какво ги вълнува. Ще се изненадате, че и футболът не ги вълнува особено. Няма как да откриете художника Бербатов, мъдреца Стилиян и онзи стоик Мартин. Когато те теглеха каляската за последно, в националния отбор нахлуха тези – недоволните чалгаджии, които се цупеха, че тримата ги потискали и няма как да блесне таланта им. Сега блести толкова силно, че не можем да напълним стадиона дори когато играем и с великата Италия.

Точно преди последния домакински мач  с Италия от националния отбор нямаше никакви новини. И  тогава гръмна сензацията –  Валери Божинов и Николай Михайлов щели да спят в една стая. Страхотна новина, тъй като били с едни и същи жени – Николета и Алисия. Било много важно и затова ни се натякваше. Означавало единство в отбора – имидмейкърите нямаха никакъв срам да ни пробутват спалното бельо на националите.    

Отборът окончателно падна в капана  на чалгата – всичко да зависи от краката на Божинов, ръцете на Михайлов и дупето на Николета. Тогава се породиха и съмненията, че от дупета пред очите си, Божинов трудно виждал топката. А  Николета знае това и атакува фронтално егото на почти приключилия с футбола Божинов. „Все още стискам здраво съдбата си и животът ми ще продължи да бъде розов и без Божинов“, написа Николета. Беше любопитно да видим Божинов, без да му се мярка дупето на Николета. Загубихме търпение и вече го обявихме за приключил с футбола.

Сега пак идва мач с Италия  и друга гореща новина може да обърне чаршафите на недоволните от Бербатов, Стилиян и Мартин национални чалгаджии. Алисия се появила с нови скули, моделирани от мастна тъкан, взета от дупето й. Преместила е  задника на лицето си, казано съвсем просто. Важно е това, което е направила Алисия, защото и Божинов, и Михайлов са спали с нея. Разбирате ли за какво единство на отбора става дума. И тези момчета ще дадат отново всичко от себе си в Палермо, бъдете сигурни. Те вече са сложили задниците на лицата си.

Ако съдбата на националния отбор зависи  от това чалга поколение, той няма никаква съдба.  Сега е така – здраво е стиснат в прегръдката на тези младежи, които го изпратиха в отвъднато. Тази чалготека не може да роди и ръб като Стоичков – това е неприлично смела мечта. Защото е по-важно, че Божинов и Михайлов спят в една стая , а Николета им извикала: “ Майната ви, идват други като вас, стискам здраво!“

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

32 коментари

  1. Ми недей да четеш бе, форумен тъпунгер.
    Виж, че седиш и само пишеш глупости. Кой знае къв безделник си.
    Напиши някоя не клиширана статия да блесне интелекта ти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина