МненияПод ножа

Бутат 70 незаконни гаража в Столипиново

Най-големият етнически квартал у нас продължава борбата с нерегламентираното застрояване

В мащабна съвместна акция на кметсвото и полицията ще бъдат премахнати 70 гаражани клетки в Столипиново днес. „Една час от тях са поставени без разрешение, а други са наети, но собствениците им не са плащали наем повече от 6 месеца,“ поясни кметът на район „Източен“ Николай Чунчуквов.  Става дума за десетки преместваеми съоръжения и няколко, изградени от по-стабилни материали, които се намират основно в Столипиново, а други в съседния квартал Изгрев.

Кметството на „Източен“ започва анализ на всички поставени гаражни клетки на своята територия. Предстои оформяне на паркоместа по новата наредба за паркиране в Пловдив. Това ще става поетапно, като ще се пристъпи и към премахване на досега съществуващи гаражни клетки, където има възможност да са правят паркинги.

Припомняме, че над 50 нерегламентирани търговски обекти бяха премахнати от улиците „Батак“, „Сокол“ и Крайна“ в сърцето на махалата преди няколко дни. Дейностите по отстраняването им бяха извършени след като администрацията извървя всички законови процедури. Много от собствениците на обекти сами са вдигнали павилионите си след получаване на известията, похвалиха се от районното кметство.

При последните няколко акции в квартала премахването на незаконни постройки върви без  излишно напрежение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина