МненияПод ножа

БСП – Пловдив разбра от медията ни, че получава клуба на инвалидите в Тракия

Социалистите не са искали конкретното помещение, кметство им го предложило

Организацията може да се събира в партийния клуб, твърдят от централата

Инвалидите ще се срещнат с председателя на БСП в Пловдив по инициатива на Под тепето

Очаква се договорка по съвместителство

Председателят на социалистите в гр. Пловдив Красимир Трифонов/ сн. архив

Помещението под блок 16 в район Тракия не е избрано от нас. Имаме право на клуб в района, а това място ни бе предложено от кметството. Това заявиха от централата на БСП в Пловдив по повод казуса със Сдружение „Подкрепа“, в което членуват 180 трудноподвижни и хора с увреждания, които трябва да се преместят от там, за да се настани партията.

Припомняме, че в понеделник към редакцията на Под тепето се обърнаха хората от сдружението с молба за помощ, защото в петък – 2 юни, председателката на сдружението е била извикана в кметството в „Тракия“, където са й съобщили, че клубът трябва да бъде преместен, защото БСП иска да неме помещенията в под блок 16. Притеснените инвалиди искат да запазят клуба, който са ремонтирали, обзавели и поддържали през последните 5 години, тъй като това място е единствената им алтернатива да се срещат и да си помагат. На хората от клуба било деликатно намекнато да се свържат с БСП и да споделят тревогите си.  

От една страна благодарни за гостоприемството и подкрепата от страна на кметството, което плаща тока и водата на клуба, а от друга в без изход, хората декларираха, че разбират нуждата на администрацията да получава наем за имота. „Ние сме обикновени хора, които не познават големци, искаме да запазим това, което сме създали с много труд и любов,“ апелираха за помощ инвалидите.

От администрацията на район Тракия обещаха, че ще продължат да подкрепя хората от клуба на инвалидите. Кметът Костадин Димитров обясни, че досега те са ползвали  безвъзмездно помещението под блок 16, без писмени договорни отношения, освен това са настанени там временно. Димитров декларира, че те ще бъдат настанени на друго  подходящо място за клуб, в район „Тракия.

Оказа се, че на инвалидите е предложено помещение в съседство, което е два пъти по-малко от това, което ползват, няма подходящи условия за санитарен възел, не е ремонтирано, а и не може да побере обзавеждането им.

По този проблем също получихме уверение от кметство Тракия, че  търсенето на помещения, които да са подходящи за техните нужди, продължава. „Разглеждаме различни варианти, въпрос на време е да ги уредим. Ще им се помогне и за новото място и за пренасянето от страна на кметството,“ допълни Димитров.

Екипът ни потърси и третата замесена страна, за да проследи казуса докрай.

По информация от лидера на БСП в Пловдив Красимир Трифонов, общинските служители са предложили партерните помещения на бившата служба ГРАО в блок 16 за клуб на партията в район „Тракия“. Било им обяснено, че те не се ползват.

„Ако организацията на инвалидите наистина наброява 180 човека, ние сме готови да ги оставим да провеждат ежеседмичните си сбирки там безвъзмездно, разбира се. Никой няма да им съсипе нито техниката, нито обзавеждането,“ – цитира председателя на партията PR-Нина Чавдарова.

Много е неуместно да забъркват точно социална партия като БСП в такава казуистика, коментираха социалистите. Партийците разбраха от медията ни, че им дават клуб на инвалиди. Информацията, която имат те, била че помещенията не се ползват повече от 5 години, а общината иска да получава наем за тях.

На журналистически въпрос „готови ли са от БСП да помогнат на клуба на инвалидите, които са принудени да се изнесат, заради тяхното нанасяне“, Чавдарова пое ангажимент да се направи среща между председателя Красимир Трифонов и председателката на сдружението, за да се стигне до положително решение на казуса.

Очаква се въпросната среща да се състои идната седмица в присъствието на репортер на Под тепето.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Брей, това комуниста е страшно нещо, не, те не са искали, кметството им се е молили да го вземат, ама наглеци. Да, комунистите не пращаха в лагерите, не направиха Белене, не унищожиха толкова народ, безсрамие несвършващо. Не човек, а желязо – лъжлив и алчен комуняга. Ние редовите в Партията мрем от глад

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина