МненияПод ножа

Борисов и Гергов стиснаха ръце

Не вярвам да има такъв идиот в държавата, който да мисли, че съм тук, за да си стоплям отношенията с някого, заяви премиерът

Министър- председателят: Няма да е европейско да дойда в панаира и да кажа „Гергов да не е до мен”

Бойко Борисов и Георги Гергов си стиснаха ритуално ръцете днес, на откриването на Есенния международен панаир. Мажоритарният собственик на изложението посрещна премиера още на входа и двамата си подадоха ръце с широки усмивки. Този жест предизвика журналистически въпроси, като единия от тях бе дали днешната визита на министър-председателя няма да се приеме от мнозина като знак за затопляне на отношенията му с Георги Гергов и БСП. Не вярвам да има такъв идиот в държавата, който да мисли, че съм тук, за да стоплям отношения някого. Тук сме да открием пловдивския панаир, който е толкова традиционен, от толкова години се прави. Тук има огромна численост на български компании, на иновации от цял свят, търгува се тук. Наслушах се на такива глупости. Ще е глупаво, няма да е европейско ако щете, да дойда в панаира и да кажа „Гергов да не е до мен” или „Да не идва на откриването”, подчерта министър-председателят. И допълни, че има проблеми във Варна и панаира, но те трябва да бъдат решени по един нормален път те да се решат. Аз не съм го давал пловдивския панаир, много преди мен е купен той. Така че г-н Гергов си носи и политическата, и партийната и цялата отговорност, допълни Борисов.

Като стопани може са кажем, че ние си даваме добра оценка, може и нескромно да ви звучи. Панаирът е огледалото на държавата и никой не може да каже, че в нея не се случват положителни неща. Трябва да си черноглед или тепегьоз, за да смяташ, че в България няма напредък. Аз съм човек от бизнеса и не мога да си противореча- виждате какво е в панаира днес и ние това го работим съвместно с държавата. Благодаря на премиера, че днес е тук. Бизнесът иска това да види подкрепа от страна на правителството, каза на свой ред домакинът на днешната събитие Георги Гергов.

Бойко Борисов се спря и на разговорите, които е водил с областния лидер на БСП след изборите. Едно единствено нещо е водено като преговори. Гергов тук може да го потвърди. Говорихме за председател на парламента. Той се обади, аз му се обадих. Моята партия беше против. Въпреки това обаче ние казахме „Да” заради политическата стабилност и за председателството. Никога не сме говорили за коалиция. Нито те са искали, нито ние сме искали. Щеше да е спокойно и добре всички в тези шест месеца да сме по-задружни, и затова го предложихме. Отидохме и преговаряхме ясно и публично, заяви премиерът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина