Започна голямото чистене на Стария град

Под небето

17 камери пазят Римския стадион

Image title
Старият град ще светне. Не само с ново осветление, ами с изметени улици  и почистени от графити фасади и огради. Това обяви кметът на Пловдив Иван Тотев. Ударна група от ОП ”Паркове и градини” стартира тази сутрин чистенето на Резервата. Освен това ще се забрани паркирането на коли по улиците „Съборна”, „Тодор Самодумов”, „Цар Ивайло”, „Хемус” и „Стоян Чомаков”.
 Забранява се от утре спирането на коли пред църквата „Св. Богородица”, както и по „глухата” улица, извеждаща към АМТИИ. За тази цел ще бъдат монтирани специални болтове. „Има паркинг, който стои празен, непосредствено до църквата. Там да си слагат колите хората” каза зам.-кметът Александър Държиков. Непроменена остава таксата от 50 лева на година за паркиране на коли от живущите в Стария град. Автомобилите, които зареждат със стока заведенията в Стария Пловдив вече ще могат да го правят до 8:30 часа сутринта.

Също така ще се сменят всички камери на Центъра, които са общо 16, с по-мощни, с по-добра резолюция в тъмното. Около Римския стадион има 17 камери, които ще се свържат с центъра в общината и ще има денонощно охрана. Древното място ще стане и музей, където пловдивчани ще могат да видят експонати от Историческия музей. Все още се обмисля какъв ще бъде входът за посетители.

Тотев ще направи предложение на предстоящата сесия на ОбС за изменение на Наредбата за рекламата в Пловдив. Една от идеите е да се премахнат тентите по Центъра и да се направи регулация на цветовете на рекламите.
От днес екип от трима души на ОП „Чистота” непрекъснато ще чисти пловдивските спирки. Първата им задача бе да изчистят спирките на бул. „Източен”.
 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.