Забраниха къпането в река Марица

Под небето

Image title
В началото на летния сезон се увеличават опасностите от инциденти във водни източници. В тази връзка кметът на район „Централен” г-жа Райна Петрова издаде нарочна заповед за обезопасяване на реки и неохраняеми водоеми през лятото с цел недопускане и намаляване на инциденти и удавяния на територията на район ”Централен”, Община Пловдив.

Със заповедта г-жа Райна Петрова забранява къпането и плуването в река Марица на територията на района и назначава специална комисия по водоспасителна дейност, която да организира и проведе различни мероприятия. Комисията трябва да организира поставянето или възстановяването на предупредителни надписи или табели на забранените за къпане и плуване места, да уведоми населението, както и да запознае чрез директорите на детски, учебни и социални учреждения децата и учащите се с профилактиката на водния травматизъм и забраната за къпане в река Марица и неохраняемите водоеми.

При аварийни ситуации или при необходимост от ремонтна дейност под вода ще се търси помощта на Водно-спасителната служба при Регионалния комитет на БЧК – Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.