Стартира седмицата на практиката в Пловдив

Под небето

Mediacafe.bg

Image title
Седмицата на практиката в ТУ София, филиал Пловдив започна! Студентите от Комуникационни системи и технологии представиха своите знания на казуса, зададен от фирма „Вискомп“ ЕООД – „Реализиране на хостинг решение (10 000 клиента )”. Viscomp е на пловдивския пазар от 2007-ма година и се занимава основно с уеб дизайн, уеб програмиране, уеб хостинг и онлайн маркетинг*.

Задачата за специалност Полиграфия беше инциирана от Студентски съвет към ТУ СФ, именно да се нарисува ново лого на Студентски съвет, модерно, свежо и обвързано с дейността на структурата. Студентите от полиграфия реализираха идеите си на листове, а на 27 март (вторник), те ще имат възможността да ги представят на електронен носител.
През първия ден, студентите бяха разделени на два отбора. Едните са от специалностите – полиграфия на ТУ,  а другите от международната студентска организация AIESEC клон Пловдив. Те имаха за задача да скицират своите проекти върху добре познатия класически носител – бял хартиен лист. За 27 март (вторник) остава предизвикателството пред тях да представят дигиталната версия на идеята си за ново лого.

В мраморната аула, разполагаща се в партера на Техническия университет, освен студентите от специалност Полиграфия, своите места бяха заели част от ударната група на специалност Комуникационни системи и технологии. Мотивирани да покажат своите умения пред представителите на VisComp ЕООД , те пуснаха в действие резервоара си от знания върху решаването на казуса, който компанията за уеб-развитие им бе задала – ‘’Реализиране на хостинг решения ( 10 хил. клиента ). Лаптопи и хартиени листа бяха включени в процеса на решаване на проблема.

Трудните казуси не отчаяха младите пловдивски специалисти. Те ги решаваха с усмивки на лицата им, а често разгорещените дискусии в отборите преминаваха във весел кикот.

Представителите на МИКЦ – Пловдив Област, Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите и Mediacafe, както и представители на Студентски съвет към ТУ, сновяха между заангажираните групи от студенти и им помагаха с каквото могат.

Не безучастни останаха и от персонала на университета. Охраната, заедно с електротехника на университетския корпус решиха казуса с падналия бушон, който възпрепятстваше автора на тази статия да използва лаптопа си. Изказваме най-искрените си благодарности към поддържащия персонал към ТУ – без Вашата помощ много неща нямаше да се случат.

* „Вискомп“ ЕООД е създадена през март 2007-ма година в град Пловдив като клон на немската компанияEuroweb Groupс централен офис в гр. Дюселдорф и представителства в двадесет и шест града в цяла Европа. Фирмата е специализирана в областите: уеб програмиране, изработване и поддръжка на уеб сайтове, уеб хостинг и реклама в интернет.

С над петстотин служители, от които шестдесет и седем в България, компанията се налага с иновативни идеи и професионализъм във всички области на уеб услугите и интернет решенията за малки и средни предприятия, осигурявайки на клиентите си пълно обслужване и качествена поддръжка. Повече от 15 000 фирми в Германия, Австрия и Франция избраха нас за своето онлайн присъствие.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.