Шишо: Като видя Станишев и се сещам за диагнозата Маниакална психоза с псевдология фантастика

Под небето

Протестни размисли и страсти на художника Иван Шишков

Шишо, Янко Ненов и Емилия Константинова
Шишо, Янко Ненов и Емилия Константинова
Ежедневните абсурди в държавата, погледнати през художника, изглеждат все още смехотворно. Но докога ще запази чувството си за хумор пловдивския майстор на четката Иван Шишков- Шишо е въпрос на време. Вижте мнението и метафорите му за правителството, хората в него и ситуацията в държавата.

Слепите видяха, глухите чуха и малоумните разбраха защо протестираме. Против цялата политическа система, която е по такъв уродлив начин изродена, че вече не можеш да се каже, че е някаква политическа система. По-точната дума е мафия, както много често скандират митингуващите. Защото това са едни плътно обвързани партийни централи, които непрекъснато правят сделки между тях. Те приличат повече на търговски фирми, отколкото на политически партии. Конкретно сме против сегашното правителство, което подмени вота на българите и в момента, колкото и да не съм пристрастен към ГЕРБ, виждам, че най-голямата политическа сила, която спечели вота на българите, е в опозиция и я няма в парламента. Тези назначения, които ги правят едно след друго, проба-грешка, проба-грешка, грешка, грешка, грешка. Това е едно правителство, което може да се нарече програмно ли, експертно ли, и аз не знам вече. То по-скоро е смешно. Защото, той, г-н Орешарски, изглежда вече като една марионетка, на която й подхвърлят някаква фигура, която той трябва да назначи без да й знае името даже. След което следва едно „Извинявайте“ на българския народ, което е цинично.
Най-много ме ядосва г-н Станишев с наглото си поведение. И той, според мен, живее в някакъв измислен свят такъв. Има и такава диагноза Маниакална психоза с псевдология фантастика. Приемаш нещо за истина, измисляш си го и започваш да си вярваш, че е истина. Той си е въобразил, че е Несменяемият Вожд. Може би се изживява като монарх обаче той е политик. Той не може вечно да управлява. Той ще управлява, когато ние решим и ние го изберем. И затова ми е много смешен като някакъв нарцис там.
На всички ни се иска по-бързо да се махнат. Те ни манипулират, че ако сега имало избори , това щяло да бъде голямата катастрофа. Според мен, не е точно така, защото хората не са глупави. Сега вече знаят за кого да гласуват, ще има много повече пуснати гласове. Ония горе ги е страх, че пак ще влезнат нови играчи, с които пак трябва да се уговарят.
Много им е сладко на тях. Толкова им е сладко, че даже с риск да хванат диабет, пак продължават да стоят на тая баница сладката и да я лапат.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.