Ранобудните от ПУ в София на 10 ноември

Под небето

Image title
Ранобудните от ПУ пътуват в малка, но бойна група да подкрепят колегите си в общонационалния протест навръх 10 ноември в столицата утре. Част от студентите, окупирали вече повече от десет дни 5 аудитория на университета ще тръгнат рано сутринта за София, за да се слеят с връстниците си пред Ректората на СУ, откъдето ще тръгне и масовият митинг срещу властта, липсата на морал, задкулисието.  Наш ред е да направим стъпка за обединение с колегите от столицата, след като на втория ни протест те ни подкрепиха с идване пред ПУ. Това няма да е нито първото, нито последното присъствие на представители от Пловдивския университет в столичните улици и площади, аули и университетски дворове, казват Ранобудните от 5 аудитория.

Ето и позивната за утрешния общонационален протест, която се разпространява в групите на Ранобудните студенти в социалната мрежа:
Излизаме, за да окупираме узурпирана България!
Излизаме, защото е несправедливо заплатите и пенсиите да са по-малки отколкото политическият и икономическият каймак харчи за един обяд.
Излизаме, за да се противопоставим на бедността и безработицата.
Излизаме, защото мястото на мафията не е в управлението.
Излизаме, защото сме против потъпкването на обществения интерес в името на олигархичния.
Излизаме, за да не емигрираме.
Излизаме, за да отхвърлим образованието, което ни прави роби, а не свободни.
Излизаме, защото не можем да търпим унищожението на природата.
Излизаме сега, докато не е дошъл гладът и не са спрели тока.
Излизаме преди да сме станали висококвалифицирани просяци.
Излизаме, за да кажем „стоп” на неумолимото превръщане на здравеопазването в привилегия.
Излизаме, за да покажем, че има алтернатива отвъд партиите: гражданите са властта – ние сме суверенът.

Ако не искате да продължавате да живеете както досега: ПРОТЕСТИРАЙТЕ, ОКУПИРАЙТЕ, СТАЧКУВАЙТЕ!

Напук на всеобщото мнение ние не довършваме започнатото дело. Напротив, ние започваме нещо ново. Нямаме само памет, но и визия. Заставаме зад:

1. Отговорна държавна политика в образованието, която да стимулира и изисква изграждането на независими и критично мислещи личности, а не на апатични изпълнители.
2. Изграждане на независими държавни институции, работещи в полза на обществото, а не обслужващи частни олигархични или партийни интереси;
3. Създаване на адекватни дългосрочни стратегии за развитие на всички сфери от обществения живот и приемственост в прилагането им;
4. Допускане до висши държавни длъжности само на доказали се професионалисти, чиито действия да се ръководят единствено от интересите на суверена;
5. Прекратяване на системната практика държавните медии да се използват за партийна пропаганда и конструиране на псевдореалност.
6. МОРАЛ и ОТГОВОРНОСТ.

11 часа на стълбите на Ректората на Софийския университет.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.