Правителствена делегация на Виетнам посети УМБАЛ „Свети Георги”

Под небето

Image title
Правителствена делегация на Виетнам посети днес УМБАЛ „Свети Георги”. Болницата бе избрана за официалната визита, тъй като е най-голямата в страната и в Южна България, обясниха домакините.

Начело на делегацията бе вицепремиерът на Социалистическа република Виетнам Н. Пр. Нгуен Тхиен Нян. Заедно с него в Пловдив пристигнаха посланикът на страната у нас Ле Дък Лиу, заместник-завеждащият канцеларията на правителството Нгуен Кхак Дин, заместник-министърът на външните работи  Буй Тхан Шън, заместник-министърът на образованието и подготовката Чан Куанг Куи, заместник-министърът на здравеопазването Нгуен Виет Тиен и заместник-министърът на промишлеността и търговията  Нгуен Нам Хай, съобщи от лечебното заведение.

Ректори, зам.-ректори, представители на държавни агенции и медии от Виетнам придружаваха делегацията на Н. Пр. Нгуен Тхиен Нян. Те посетиха Клиниката по детска хирургия, Клиниката по изгаряния, пластична и реконструктивна хирургия и Отделението по инвазивна кардиология, където се запознаха с работата на екипите в тези медицински звена и високотехнологичните методи на лечение, прилагани в болницата.

В знак на гостоприемство изпълнителният директор на пловдивската Университетска болница проф. д-р Карен Джамбазов подари на виетнамския вицепремиер икона на Свети Георги, чието име носи лечебното заведение. От своя страна гостът поднесе картина с изображение на лотос – символът на Виетнам.Image title
Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.