Под тепето пита Каймаканов!!

Под небето

Все още нямаме отговори на четирите ни въпроса!

Каймаканов мачка Административния закон така, както гази тротоара
Каймаканов мачка Административния закон така, както гази тротоара
Четири въпроса до областния управител Венцислав Каймаканов отправи екипът на Под тепето в края на миналата седмица. За енти ден ви ги припомняме… След два дни губернаторът ще прави първи копки, ще реже ленти, докато нарушава закона. Ще упорстваме…
От администрацията и ПР отдела на губернатора все още мълчат. А ние все още не разбираме как е възможно толкова важен държавен служител да не е излязъл от фирмите си, с което нарушава Административния закон. Очакваме отговори по повод продажбата на Юрий Гагарин и заема, който настоящият губернатор е дал на действащ министър- Джевдет Чакъров. Припомняме, че през 2009-та, в декларацията си по Закона за конфликт на интереси, тогавашният министър от кабинета Станишев описва, че е взел заем в размер на 100 хил. евро от приятеля си предприемач Венцислав Каймаканов.
Задаваме въпросите си по този публичен начин, прозрачно и пред читателите ни, за да не ни обвинят в пристрастие или неприязън. Под тепето пита Венци Каймаканов:

1. Защо продължава да нарушава Административния закон , като не напуска фирмите, в които участва? По този начин влиза директно в конфликт на интереси, което е недопустимо за висш държавен служител. Умишлено или не е пропуснал тази важна част от закона?

2. Да разбираме ли, че присъствието му в дружествата се дължи на това, че приема длъжността Областен управител на област Пловдив за временна?

3. Как се стигна до продажбата на Юрий Гагарин и верни ли са слуховете, че още преди нея голяма част от производството е било изнесено към печатница Флекс Принт?

4. Изчистени ли са финансовите отношения между г-н Каймаканов и г-н Джевдет Чакъров? В какво той инвестира взетите назаем средства? Те са лични, но касаят момент, в който вторият е бил действащ министър, което не би следвало да се третира като обществена тайна, тъй като става въпрос за държавник.

Отговор на въпросите ни няма вече девети ден. Поради което ние ще продължим да припомняме и на г-н Каймаканов, и на администрацията му, че трябва да ни отговорят, тъй като читателите ни искат тази информация.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.