Британският посланик кани кмета на чалга, рита футбол с Титюков

Под небето

Джонатан Алън хареса българската баница и ракия

Image title
Всеки ден уча по четири часа български език с учителка. Надявам се с всеки изминал ден да се подобрявам, да чета и пиша на български. Радвам, се че съм тук, каза днес английският посланик Джонатан Алън. Той живя четири седмици в Пловдив, а днес за първи път говори пред медиите при гостуването в кабинета на градоначалника Иван Тотев. Единствено Под тепето успя да снима Алън в края на миналата седмица в Новотела. Днес обаче той бе като на фотосесия в общината. Търсех семейство, в което да отседна. Кметът Иван Тотев също се нае със задачата и ми помогна много, каза топ дипломатът, но не разкри повече детайли за приемното си семейство от съобръжения за сигурност.

Image title
Пловдив е много хубав. Обходих забележителностите. Вече съм верен приятел на вашия град. Ще се връщам със семейството ми тук. Хората са топли, страхотни, смята Алън и обяснява, че не може да се оплачи от липсата на активности. Даже хич не скучае. Бях на Пампорово, в Карлово, в Сопот. Посетих къщите на Вазов и Левски. Много интерсно ми бе да науча нещо от българската история, тъй като следвах история. На тези места има силно чувство дори и за чужденец като мен.

Зимата не е най-добрият сезон за живеене тук. Кметът Тотев обеща да ме покани през лятото. Езикът ви е труден. В Англия сме свикнали на латински букви. Не искам само в София в посолството да живея, а в цяла България. Когато пристигнах тук бях възпитан англичанин, но след четири седмици мога да кажа, че това не работи в България, вдига рамене британският посланик.

След първите научени думи започнал да си помага и с жестове. Така по-лесно се разбирал с хората. Приемното семейство му било много интересно. Разликата между България и Англия е ролята на фамилията. Тук има поток на баби. В това семейство имаше три баби. Те всички готвят чудесно. Бабите са супер герои. Искам повече баби в Англия, искрен е Алън.

Онзи ден демонстрирал футболните си способности. Разцъкал квартално мачле заедно със зам.-кмета Георги Титюков. Бяхме в един тим. За съжаление паднахме с 8:9. Не можах да вкарам гол. Съдията бе срещу нас. Искам реванш. Защото съм от Нотингам Форест. Вярно, и любимият ми отбор сега е много зле, като Ботев, но ще се оправи, върви напред, също като Ботев. Утре ми е последният ден в Пловдив. Попитах домакинята къде да отида на чалга бар. Харесвам чалгата. Гледах по телевизията няколко песни. Ще поканя и кмета Тотев да дойде. От българските ястия ми допадна баницата, от питиетата- ракийката, каза на финал Алан. Image title
Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.