Благодаря, тя щеше да бъде щастлива!

Под небето

Съпругът на Мария Троева прие със сълзи посмъртната й награда Пловдив за журналистика

Ангел приема наградата за Мария
Ангел приема наградата за Мария
Благодаря, тя щеше да бъде щастлива! Така сдържа емоциите съпругът на Мария Троева, който прие посмъртната й награда Пловдив за журналистика тази вечер. Ангел се качи на сцената горд от половинката си и съсипан от липсата й. Тя загина след катастрофа при изпълнение на служебния си дълг. Всички в залата в Дома на културата бяха на крака и аплодираха нашето момиче така, сякаш бе пред тях. Достойна, истинска, искрена.
Призът за Мария бе най-тъжната, най-важна и най- честна част от церемонията по връчването на годишните награди за постижения в областта на културата. Гилдията на журналистите промени регламента след трагичната кончина на Троева. Над сто репортери и редактори под тепетата застанаха зад каузата.
До последния си миг тя бе журналист. Каузите, които защитаваше остават за Пловдив и пловчинчани, каза пред публиката Дима Шопова, която предаде статуетката на Ангел.
Преди това бяха излъчени клиповете с достойните номинирани за наградата в раздел журналистика преди настъпването на трагичните обстоятелства- Крум Филипов, Камен Коларов и Людмила Сугарева.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.