Зико: ГЕРБ не организира протестите, те са спонтанни

Под лупа

Депутатите от областта: Наши симпатизанти участват в недоволството като граждани, не можем да ги спрем

Image title
ГЕРБ не участва организационно в днешните протести. Те са спонтанни. Наши симпатизанти недоволстват, но като граждани. Ние не можем да ги спрем, тъй като сме демократична партия. Ако решим да участваме организирано и партийно, ще го заявим публично. Няма защо да се крием. Така депутатите на партията от областта отговориха на атаките на политическите опоненти от Тройната коалиция, че дирижират гнева на масите, за да бутнат кабинета и да дестибилизират държавата.
Очевидно е, че доверието към този парламент е изчерпано за рекордно кратко време. Днес ние напуснахме парламента, тъй като не искаме да бъдем жертви на провокации и процедурни хватки, да влизаме в ужасяващия тон на народните представители от Тройната коалиция. Които си правят закони, за да обслужват личните си интереси. Ще влезем в парламента само за гласувания на важни закони, за промяната на изборния кодекс, каза Здравко Димитров пред медиите днес. Прогнозата на Зико и на депутатката Силвия Хубенова е, че скоро правителството ще падне. Хората искат предсрочни избори, искаме ги и ние. Като явно е, че гражданите искат промяна на изборния кодекс, която изглежда трябва да е приоритет в този миг, отбелязаха народните избраници. И допълниха, че не е лошо да се мисли в посока задължително гласуване, образователен ценз за кандидатите за депутати. И задължителен психо тест. Поне 30 процента от настоящото 42-народно събрание няма да го издържат, смята Димитров, който явно е потресен от поведението на хората в парламента. Такова говорене, такива действия, не съм виждала в предишното Народно събрание. Мирише на реваншизъм, отбеляза Хубенова.

Бившият областен управител Димитров отбеляза, че не е влизал в лична връзка с наследника си Венцислав Каймаканов. Протоколът на администрацията се свързал в петък с парашутиста на ДПС, който обаче не известил предшественика, че ще се вмъкне още по тъмно в сградата и няма да приеме щафетата, както традицията повелява. Не е коректно да се отнасяш по този начин с една толкова важна институция, каквато е областна администрация. Въпреки това се надявам да има приемственост поне в работата. Да бъдат продължени приоритетните проекти- Въча, Асеновградско шосе, Скобелева майка, Троян-Кърнаре, отбеляза бившият губернатор. Той подчерта, че фигурата на областния управител е политическа, като по този начин отговори на твърденията на Каймаканов, че е приел поста като мениджър, а не партиец. Зико отказа да коментира слуховете за услуги, които Каймаканов трябва да върши и конфликтът на интереси, който притеснява хората покрай многото бизнеси и фирми на предприемача, както и финансовите му отношения с висшия депесар Джевдет Чакъров.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.