БългарияПод лупа

Почистиха Космос, лъснаха шантави произведения на изкуството


Доброволци, въоръжени с ръкавици и метли, бутнаха окончателно всички неавтентични стени на първото ниво на кино Космос. Чистиха, решаваха и реализираха. Вече са почти готови да се заемат с боядисването, след като премахнаха олюпените мазилки от тавана. Спасителите на киното се радват на постижението и на пробитите отвори към салона. От там след няколко седмици спокойно могат да се гледат и филми. Залата ще може да бъде експонирана , без да е възможно влизането, но това няма да попречи на хората да се наслаждават на прожекциите. Очакват се още изненадващи действия, които никой от организаторите не иска да издаде.
Тотемът
Тотемът

Съществува  идея да обозначат границата между пълната разруха и чистото. Шантавото откритие бе колона, която си седи самотно, без да достига тавана. Бетонното стърчило вече леко се клати, има вероятност да бъде преместено по средата на помещението като тотем, както сами се изразяват доброволците.

Факт е фирмата, която ще дари хидроизолиране на тавана, намерени са и специалисти, които безвъзмездно ще се заемат със санитарния възел. За осветлението също ще се погрижат експерти.

Чуден шедьовър, който стана повод за шумен смях, бе картина от естествени бои. Отляво на входа, срещу тоалетната, която трудолюбивите разрушиха заедно с тухления бар, бе окичена метър на метър картина. С екскремент бе видимо оформено с ръка изображение на „изкуството“.
Шедьовърът
Шедьовърът

Едно от най-очарователните предложения бе, че изрисуваното прилича на днешния парламент. Картината е намерена в първия ден на почистването на кино Космос, но едва сега, всички единодушно са решили да я изкарат на бял свят. Може би, няма да бъде задържана в реалния си вид, но със сигурност ще я снимаме с добро качество и ще си я запазим на видно място, закачат се повечето от групата.

Следващата среща на всеки, който иска да помогне във възстановяването на прекрасното кино-наследство, ще бъде обявена Image title
като дата и час в нашия сайт и в събитието във фейсбук „Да почистим кино Космос“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина