Катуница пише на Уорлик

Под лупа

Канят американския посланик в селото
Image title
Жителите на Катуница излязоха с отворено писмо до американския посланик Джеймс Уорлик, след като вчера топ дипломатът категорично застана зад тях в интервю пред национална медия. И обяви, че в България има две правосъдни системи. Как може един човек и неговите деца и внуци да останат над закона, да не плащат данъци, как се случва това. Не бих се примирил с такава ситуация, не обвинявам българските граждани, които излязоха на протест, но нека хората да не поемат правосъдието в собствените си ръце. Но на хората им е омръзнало и цар Киро не е единствен случай. Преди време казах, че в България има две правосъдни системи. Ако си достатъчно богат и властен, правилата може и да не се отнасят до теб – за това казах, че има две правосъдни системи в България и Катуница е пример за това, каза Джеймс Уорлик.
А катунци веднага реагираха и разпратиха писмо до медиите, с което се обръщат към посланика и дори го канят на гости в селото. Ето и пълното съдържание на писмото от Катуница:
Уважаеми г-н Уорлик,
От името на жителите на село Катуница най-искрено Ви благодарим за проявената от Вас позиция. Ние виждаме във Вас един от малкото светли лъчи чрез, които може справедливостта да възтържествува. В същото време ни е болно, защото нито един български държавник през 20-те години на прехода не поиска да вникне в проблема камо ли да го разреши.Кирил Рашков за тях беше „кокошката със златните яйца“. А той през цялото това време всячески показваше, че е над закона и на него всичко му е разрешено, смазваше всеки, който се осмеляваше да иска справедливост. Само ние хората от Катуница знаем на какво бяхме подложени през всичките тези години. Затова Вашата подкрепа е безценна
БЛАГОДАРИМ ВИ
PS. Винаги ще бъдете добре дошъл в Катуница

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.