Здравко Димитров: Гергов е меценат и дарител с голямо сърце

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

„ Георги Гергов е меценат и дарител с голямо сърце”. Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2”. Градоначалникът коментира пандемията, предстоящите избори, а водещата го отведе и до темата за Георги Гергов и изключването му от партията.

„Не ми е работа да се бъркам в работите на БСП, но за г-н Гергов като човек мога да кажа, че дари, в началото на пандемията изследванията ни се носеха в Стара Загора и когато аз казах, че трябва да се направи референтна лаборатория, той пръв откликна и даде пари. И не само това. Гергов е дарител на църкви, в момента се строи църква в район „Западен“, първата от 40-50 години, „Св. Климент Охридски“, за нея той дари пари. С военните, когато трябваше да организираме залата за пандемията, той дари безплатно преградите от панаира. Така че за него мога да говоря като човек и меценат, а що се отнася до политическите боричкания в БСП – нямам право да коментирам и не ми е приятно за други партии да говоря! Пак казвам, като човек Гергов застана по време на кризата, след това дари и други неща на болниците. В Пловдив има и други богати хора, но не откликнаха всички. Чрез ефира Ви искам да благодаря, ние направихме един фонд за дарения и доста хора откликнаха, показаха, че имат големи сърца и един от тях е г-н Гергов“, коментира Здравко Димитров пред Беновска.

Кметът коментира и бюджета на Пловдив ще бъде 350 милиона лева. същият като миналата година. Той заяви, че за съжаление нямат нужната събираемост. „Длъжни сме да се справим, ако трябва някой инвестиционен проект ще отпадне, но не можем да спрем развитието на град Пловдив. Обърнах внимание на общински съветници, на районни кметове, че сега е моментът да се тегли заем и тези важни инфраструктурни проекти да бъдат финансирани. В момента условията са изгодни, има 3 години гратисен период и плащане за 25 години. Това е единственото правилно решение. Ако искаме да вървим напред, ако искаме нещо да се случи в град Пловдив по-бързо и да работи поколения напред, това е начинът.Ако чакаме на бюджета, едва ли ще се случи, а кога ще се случи е друг въпрос“. Димитров подчерта, че заемът ще се търси Европейската банка за развитие, също има готовност да се кандидатства и във Фонда на фондовете. По-важно обаче е кои проекти ще се финансират. Всеки момент ще започне изграждането на пробива под гарата.

Водещата попита кмета и за горялото снощи кино Космос. Той обясни, че пожарът в киното вероятно е бил предизвикан от деца, които са си играли. „Мнението на всички е било, че киното трябва да бъде реновирано, защото градът има нужда от зали за култура”, каза Зико.

По повод предстоящите парламентарни избори той заяви, ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила.

Споделете ни във:

4 коментара за “Здравко Димитров: Гергов е меценат и дарител с голямо сърце

  1. Това се нарича гузна съвест. Въпросният господин, такъв беше, когато приватизира града ни, настоящ другар със собствености навсякъде в града ни – хотел Санкт Петербург, Международен панаир, Старият град. Кощунство е да опънеш руският флаг, наред с българския и европейския в емблематичното заведение Ритора, затворено за нас нормалните. Срам, срам, срам за града ни, че такъв непловдивчанин е обсебил града ни с ехидната си усмивка. Но има възмездие…

  2. Мрете в кофите всички гербокуманисти нагли, бездарни и крайно крадливи!!!

  3. Готин е, добър е г-н Гергов! Дарява изкараните с пот пари! Като си спомня колко се мъчи за 36 млн. за дупката във Варна! С дарители като Домусчиев, Пеевски и Гергов, не може да сме зле!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.