Новини

Стоев: Село Богдан е откъснато от света

Военните в готовност – чакат да спре дъждът, за да пратят хеликоптер

Областният управител Ангел Стоев посети днес най-засегнатите села от наводнението в Карловско.

„Най-тежко е положението в с. Богдан, което е откъснато от околния свят, тъй като мостовете, които водят към него, са разрушени“, каза Стоев.

„‘Тежко е положението и в с. Каравелово, силна вълна скъса мост, причинени са леки щети на отделни сгради, за радост няма пострадали хора. Предстои евакуация на майка с дете от селото. На място са кметът на Карлово – Емил Кабаиванов, ген. Деян Дешков – бригаден командир на 61-ва Стрямска бригада и гл. комисар Николай Николов – директор на ГД ПБЗН, които оглежда коритото на реката, тъй като очакваме втора висока вълна на р. Стряма и се надяваме да няма нови разливи“, добави областният управител на Пловдив.

„По информация на ген. Дешков няма жертви и пострадали хора. В с. Богдан предстои евакуация на хората от три къщи, тя ще бъде извършена с военен хеликоптер, само чакаме времето да се подобри.

В постоянна връзка съм с военния министър Димитър Стоянов, който разпореди да ни се предостави необходимата военна техника. Помощ ще ни оказва и вертолетния авиополк, чакаме две военни лодки от Казанлък. С това се надявам, че ще успеем да обгрижим хората в с. Богдан.

След като спре дъждът и водата се оттегли ще започне възстановяване и на инфраструктурата, ще бъдат направени огледи на пострадалите жилища.

По-спокойна е обстановката в останалите села Столетово и Розино.

По мое разпореждане Напоителни системи оглеждат дигите на р. Стряма, за да проверят за евентуално компрометиране“, каза още Ангел Стоев.

На място са и старши комисар Димитър Балев – директор на ОД на МВР-Пловдив, кметът на Община Карлово – г-н Емил Кабаиванов, генерал Деян Дешков – командир на 61-ва Стрямска бригада и гл. комисар Николай Николов – директор на ГД ПБЗН.

Разследват причината за наводнението в карловските села

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина