АктуалноЖивотНовини

Бедствие и в Каравелово – ВИДЕО и СНИМКИ

Има десетки наводнени къщи, тече евакуация  

Подбалканският път е затворен за движение

Към района пътуват началникът на отбраната и шефът на пожарната 

Подбалканският път е затворен за движение заради наводнени участъци. Както ви съобщихме по-рано днес ВМЗ не работи. Под вода е. Преди обяд в региона отново имаше проливни дъждове. Стихията е засегнала селата Богдан, Розино, Каравелово, Столетово и Слатина.

Преди час започнаха съобщенията от местни жители, че бедстват в село Каравелово. Към момента се съобщава за над 40 залети домове.

Общинският кризисен щаб поиска хеликоптер от военните, за да евакуира живеещите в ниската част на селото, където ситуацията е изключително тежка.

„Мостовете над река Татлъ дере, които са при Културния дом и ракиджийницата /бел.ред.: виж снимката на корицата/, преливат. Имам бедстващи хора, евакуирани в момента“, заяви кметът на населеното място Славка Червенкова пред БТА.

Евакуираните ще бъдат настанени временно в кметството. В селото вече има спасителни екипи на Пожарната и гражданска защита.

Снимка: Georgi Slavchev

По думите на кметицата след такова наводнение се очакват големи свлачища в планината над селото.

Преди минути от ОД на МВР-Пловдив съобщиха, че във връзка с усложнената ситуация в Карловския регион на там пътуват областният управител Ангел Стоев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, директорът на ГД на ПБЗН главен комисар Николай Николов и директорът на ОД на МВР-Пловдив ст. комисар Димитър Балев.

Според информация от органите на реда най-тежко е положението в Богдан, където местната река е излязла от коритото си.

Това е пътят от село Богдан към моста на река Стряма след поройния дъжд.

В селото също има наводнени къщи, евакуирани са живеещи на улица 2-ра, сред които има четири деца и самотни възрастни хора.

Видео: Ива Георгиева

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина