Новини

Поне 13 загинали след падането на военен самолет в Ейск

Броят на загиналите след падането на военен самолет Су-34 върху жилищна сграда в руския град Ейск достигна 13 души, сред тях има и 3 деца. 19 са ранените.

Разчистването на отломките на мястото на трагедията е завършено. Това съобщи пресслужбата на руското министерство на извънредните ситуации, цитирана от ТАСС.

Пожарно-спасителните екипи в хода на спасително-издирвателната операция след падането на военния самолет върху жилищна сграда в град Ейск са успели да спасят 68 души, а повече от 360 души са били евакуирани, съобщи още пресслужбата на министерството.

Свръхзвуковият изтребител-бомбардировач Су-34 на руските въздушно-космически сили е излетял от летище на Южния военен окръг, съобщиха от министерството на отбраната. Докато е набирал височина по време на учебно-тренировъчен полет, самолетът е паднал в близост до девететажна жилищна сграда и се е взривил. Двамата пилоти са катапултирали и са докладвали, че причина за случилото се е възпламеняване на единия от двигателите.

Огънят е обхванал площ от 2000 квадратни метра. Засегнати са били 72 апартамента. От сградата са били евакуирани 250 души, включително 40 деца.

Ейск се намира на брега на Азовско море, което отделя Южна Украйна от Южна Русия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина