БизнесБългарияГрадътНовини

Пловдив-домакин на Международната конференция за винен туризъм

IWINETC събира специалисти и ценители от цял свят в града под тепетата тази пролет за вълнуващи винени преживявания

Антъни Суифт: Отдадеността на този регион към производството на изключителни вина и създаването на запомнящи се изживявания във винения туризъм го прави идеалния фон за това престижно събитие

Международната конференция за винен туризъм (IWINETC) прави XV-тото си годишно издание в град Пловдив. Новината, че IWINETC събира специалисти и ценители на Еликсира на боговете от цял свят в града под тепетата тази пролет за вълнуващи винени преживявания стана ясна на Винария 2024. IWINETC е партньор в 31-вото издание на „Винария“.

Конференцията, ще се проведе от 9 до 10 април 2024 г. Участниците от над 50 държави ще се потапят в света на виното, културата, туризма и кулинарните изкушения.

Близо 200 вина и спиртни напитки се състезават на Винария 2024.

Рекорди и новости на Агра, Винария и Фудтех 2024

Форумът включва двудневна програма с лекции, семинари, дегустации и посещения на винарски изби. Акцент е компактна изложба, представяща дестинации за „бягство към гроздето“ и доставчици в индустрията. Панелът B2B Workshop пък има за цел да улесни срещите между доставчици на винен туризъм и агенти, специализирани във винен и кулинарен туризъм, става ясно от обявената предварителна програма.

Ето и анонса от сайта на IWINETC:

България, със своята богата история на винопроизводство и разнообразни тероари, се очерта като вълнуваща дестинация за винен туризъм. 15-тото издание на IWINETC ще хвърли светлина върху процъфтяващата българска винена индустрия, като се фокусира върху винените региони около Пловдив. Присъстващите ще имат възможност да разгледат лозята, да опитат изискани вина и да се насладят на прекрасната местна кухня, която перфектно допълва вкусовете на вината.

Конференцията ще включва набор от увлекателни сесии, семинари и дегустации, водени от известни винени професионалисти и експерти. Участниците ще придобият представа за най-новите тенденции във винения туризъм, устойчиви практики и иновативни подходи към маркетинга на винения туризъм. Възможностите за създаване на нови контакти изобилстват, позволявайки на присъстващите да се свържат с хора с подобни мисли и да създадат ценни партньорства в света на виното и туризма.

Антъни Суифт, видна фигура в глобалната общност на винения туризъм, изрази вълнението си от домакинството на конференцията в Пловдив, заявявайки: „Аз съм истински щастлив, че 15-тото издание на IWINETC се провежда в Пловдив, България. Отдадеността на този регион към производството на изключителни вина и създаването на запомнящи се изживявания във винения туризъм го прави идеалния фон за това престижно събитие. Не се съмнявам, че присъстващите ще бъдат запленени от красотата на българските винени региони и топлината на хората.“

Живописният град Пловдив, със своята богата история, датираща от хиляди години, предлага уникална комбинация от култура, архитектура и природна красота. Очарователният стар град, оживената сцена на изкуството и приветливата атмосфера го правят идеален домакин за IWINETC.“

Ето и акцентите в програмата на IWINETC 2024:

Ден 1 (09/04/2024):

Конференцията започва с откриването на Антъни Суифт, директор на IWINETC и уважавани официални лица от България.

Бягство към гроздовите дестинации: Присъединете се към Таниша Таунсенд във „Винен туризъм в нетрадиционни винени пространства“, изследвайки потенциала за винен туризъм в страни като Йордания, Сърбия и България.

Брандиране и маркетинг: Разкрийте тайните на изработването на печеливша маркетингова стратегия във винения туризъм с Крис Торес в „Как да създадете печеливша маркетингова стратегия във винения туризъм“.

Брандиране и маркетинг: Научете повече за „Женското влияние: Редефиниране на изживяването във винения туризъм“ с Таня Аврамова, подчертавайки влиянието на жените във винената индустрия.

Брандиране и маркетинг: „Как да използвате AI, за да засилите своя винен туризъм“ с Питър Сайм, откривайки трансформиращата сила на изкуствения интелект във винения туризъм.

Бягство към гроздовите дестинации: Присъединете се към Валентина Суминтуб в „Културни събития във винарните – потенциал за развитие на марката“, изследвайки въздействието на културните събития върху видимостта и възприемането на марката.

Бягство към гроздовите дестинации: Потопете се в „Голямата дегустация на вината на България“ с Николета Дикова, сетивно пътешествие из винарското наследство на България.

Ден 2 (10/04/2024):

Бизнес: Започнете втория ден със Стефано Тули, изследвайки „Дигитални инструменти за B2B професионалисти във виненото пътуване“ и предизвикателствата на уникалните винени изживявания в дестинации с ограничени контакти.

Изследване: Присъединете се към Ирем Ерен в „Изследване на въздействието на вина без и с ниско алкохолно съдържание върху устойчивия растеж във винения туризъм“, дискутиране на възможностите и бъдещето на вината без и с ниско съдържание на алкохол.

Брандиране и маркетинг: Участвайте в завладяващия семинар „Създаване на запомнящи се винени туристически преживявания: прозрения от изследвания и практика“ с Илинка Терзийска.

Бизнес: В семинара „Впрегнете силата на Google „Things to do““ Крис Торес и Питър Сайм насочват участниците към използването на новия редактор на билети и дейности на Google.

Бягство към гроздовите дестинации: „Чехия: Разкриване на съкровищницата на виненото наследство на Централна Европа“ с Яна Хумполикова, разкривайки изненадващи винени преживявания в сърцето на Европа.

Бягство към гроздовите дестинации: Открийте „Разкритата страна на винените чудеса на Южна Моравия“ с Мартина Грюзова, съкровищница от винени изживявания в сърцето на Южна Моравия.

Бизнес: IWINETC B2B семинар по винен туризъм, подпомагащ връзките между световни агенти и доставчици на винен туризъм.

За IWINETC:

Международната конференция за винен туризъм (IWINETC) е първокласно ежегодно събитие, обединяващо професионалисти в индустрията на винения и кулинарен туризъм от над 50 държави. Конференцията предоставя платформа за създаване на професионални контакти, споделяне на знания и бизнес възможности.

Регистрацията за 15-та годишна международна конференция за винен туризъм вече е отворена на официалния уебсайт на конференцията, www.iwinetc.com.

Снимки: IWINETC

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина