БългарияИзбориНовини

Парламентът прекъсна работа заради МОЧА

Депутати от „Възраждане“, „Има такъв народ“ и БСП блокираха парламентарната трибуна заради демонтажа на фигурите на Паметника на Съветската армия. Това стана след призив на Костадин Костадинов.

Представителите на трите опозиционни партии се събраха пред трибуната на Народното събрание, за да изразят недоволството си от незаконното според тях премахване на Паметника на съветската армия, съобщава Дневник.

Наложи се се председателят на парламента Росен Желязков да обяви почивка и да свика председателски съвет, за да бъде преценено как ще работят депутатите от тук нататък предвид, че днес трябва да се гледат на второ четене бюджетите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и на Дъражвното обществено осигуряване (ДОО).

Желязков дори попита какво правят в момента депутатите – „хепънинг, перформънс или хор, който ще изпълни някаква песен“.

Той даде почивка и свика председателски съвет.

В същото време в Княжевската градина в столицата демонтажът на фигурите на Паметника на съветската армия продължи и днес. Рано сутринта беше премахната главата на руския войник, който се намира в най-високата част на монумента./снимка на корицата – автор: © Юлия Лазарова/

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина