БългарияНовиниПод небето

Окончателно решиха да изключат Русия от SWIFT системата

Италия в крайна сметка подкрепи Зеленски
Русия ще бъде изключена от банковата система за разплащания SWIFT. Решението изглежда вече е взето, а подготовка за изваждането ѝ вече е в действие. Информацията идва от украински информационни агенции по данни на външния министър на Украйна Дмитрий Кулеба. Системата е свързана със санкции срещу руското нападение над Украйна, като така Русия ще бъде изключена от системата за бързи и сигурни трансгранични разплащания и основен финансов инструмент в международната търговия.
Първоначално Италия се въздържаше от това, но италианският премиер Марио Драги в крайна сметка е подкрепил желанието на Володимир Зеленски за това. Германия също беше против, но по всичко личи, че са се съгласили.
Зеленски коментира също, че това е началото на нова страница в историята. До дни ще бъде публикувано и официалното решение, като от Европейската централна банка, цитирани от Ройтерс, потвърдиха, че всичко е въпрос на дни. Това решение ще е „болезнено и за двете страни“, коментираха от ЕЦБ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Ще ЯДЕТЕ УЯ ОТ РУСИЯ УСЕЩАМ АЗ ПЕДАЛИ И ДЖЕНДЪРИ ИСКАТ ДА ЗАВЛАДЕЯТ СВЕТА.ТЕЗИ САНКЦИИ КОИТО ПОДКРЕПЯМЕ И НИЕ ЩЕ НИ ВЛЕЗНАТ ДВА КАТА.ИЗЛЕСТЕ И СЪДЕТЕ ЗАЩО ВИ ДУПЧИХА И ЛЪГАХА от СТРАШНИЯ ВИРУС.ОЛИГОФРЕНИТЕ БЪРЗО ЗАБРАВЯТ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина