БългарияНовиниПод небето

Русия затвори въздушното си пространство за български самолети

Забраната важи също за самолети от Чехия и Полша
Руската федерация затваря въздушното си пространство за полети на българско самолети. Това съобщи руската информационна агенция ТАСС. Същата забрана се въвежда за самолети от Чехия и Полша. По-рано днес България затвори въздушното си пространство за руски самолети, каквото направиха чехите и поляците.
Руската федерация аргументира решението си с правото на отговор на решенията на Чехия и Полша. Полети от трите страни ще са позволени само след изрично предварително разрешение.
„Поради недружелюбни решения на авиационните власти на България, Полша и Чешката република от 26 февруари 2022 г. от 15:00 ч. московско време въздушните превозвачи на тези държави подлежат на ограничения за полети до точки на територията на Руската федерация, включително транзитни полети през въздушното ни пространство“, се казва в комюникето.
 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Ми като сме подлоги на ЕВРОБАРДАКА ще затваряме и ще берем ядове .НЕ ПОДКРЕПЯМ ВОЙНАТА НО ПО-ДОБРЕ УКРАЙНА ДЕ СИ ОСТАНЕ РУСКА ОТ КОЛКОТО АМЕРИКАНСКА.ТЕЗИ НЕКАСТНИЦИ САЩ САЗДАВАТ ИНТРИГИ И ВОЙНИ ОТ 2ТА СВЕТОВНА НАСАМ.ВЪН ОТ НАТО!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина