Русия затвори въздушното си пространство за български самолети

Новини Под небето

Забраната важи също за самолети от Чехия и Полша

Руската федерация затваря въздушното си пространство за полети на българско самолети. Това съобщи руската информационна агенция ТАСС. Същата забрана се въвежда за самолети от Чехия и Полша. По-рано днес България затвори въздушното си пространство за руски самолети, каквото направиха чехите и поляците.

Руската федерация аргументира решението си с правото на отговор на решенията на Чехия и Полша. Полети от трите страни ще са позволени само след изрично предварително разрешение.

„Поради недружелюбни решения на авиационните власти на България, Полша и Чешката република от 26 февруари 2022 г. от 15:00 ч. московско време въздушните превозвачи на тези държави подлежат на ограничения за полети до точки на територията на Руската федерация, включително транзитни полети през въздушното ни пространство“, се казва в комюникето.

 

Споделете ни във:

3 thoughts on “Русия затвори въздушното си пространство за български самолети

 1. Ми като сме подлоги на ЕВРОБАРДАКА ще затваряме и ще берем ядове .НЕ ПОДКРЕПЯМ ВОЙНАТА НО ПО-ДОБРЕ УКРАЙНА ДЕ СИ ОСТАНЕ РУСКА ОТ КОЛКОТО АМЕРИКАНСКА.ТЕЗИ НЕКАСТНИЦИ САЩ САЗДАВАТ ИНТРИГИ И ВОЙНИ ОТ 2ТА СВЕТОВНА НАСАМ.ВЪН ОТ НАТО!!!

 2. Моля,не разбирам. Защо България се меси. Каква полза. Какво я засяга политически?
  Моля за отговор,ако може!

  1. За пари
   Не разбирате ли?
   Но не мислят за последствията.
   Луди килкото искаш
   Президента как позволява?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.