ЖивотЗабавлениеНовини

Мярката за горивата би трябвало да влезе в сила в събота

Дадената от бензиностанциите отстъпка ще им бъде възстановена от държавата след повече от месец

Мярката от 25 стотинки отстъпка на литър за базовите горива при зареждане на превозно средство би трябвало да влезе в сила в събота (09.07) – ако актуализираният Закон за държавния бюджет бъде обнародван в броя на Държавен вестник от вторник (05.07). Това съобщи пред „Нова телевизия“ Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация.

Пред Би Ти Ви колегата му Светослав Бенчев посочи, че мярката е организирана така, че дадената от бензиностанциите отстъпка ще им бъде възстановена от държавата след повече от месец. Терзиев поясни обаче, че не всички оператори са задължени да прилагат мярката.

„Пожелателно е или по избор на оператора те да участват в предложената държавна помощ. Не са длъжни да дават отстъпка за всички предлагани от тях горива. Но е пожелателно. Не можем да задължим оператори за нещо, което би могло да утежни бизнеса му“, обясни Терзиев.

Отстъпката ще се дава без лимит на зареденото гориво и срещу представен малкия талон на превозното средство, което трябва да е от категория L или M1. Ще се издава касова бележка и фактура, на която ще се записва регистрационният номер. Отстъпката не важи за превозни средства от категория N1 (предназначени за превоз на товари).

„Към момента нямаме информация някои от големите вериги да не участват, но клиентът трябва да попита дали операторът предлага отстъпката“, заяви Терзиев.

Източник: dnevnik.bg

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина