БългарияКриминалеНовини

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е открит мъртъв 

Той е намерен в автомобила си с огнестрелна рана в главата. Прокуратурата разследва склоняване към самоубийство

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е открит мъртъв в автомобила си с огнестрелна рана в главата. Тялото е намерено днес следобед в неговата лека кола в местността Цървуле. Това е в района на хижа Трещеник, над града. Мъжът е открит около 16:30 часа, уточниха от ОДМВР – Благоевград.  

Разследват се две версии за смъртта му – дали е самоубийство, или става въпрос за убийство, съобщиха първоначално от полицията, съобщи dir.bg. Впоследствие от прокуратурата в Благоевград съобщиха, че се разследва версията склоняване към самоубийство.

По неофициална информация, автомобилът му е бил заключен отвътре, съобщи БНТ.

Разследването се води под надзора на районната прокуратура в Благоевград. Предстоят редица действия по разследването, като ще бъдат проверени всички версии, уточниха от прокуратурата, цитирани от БТА. На мястото на инцидента отива заместник районен прокурор на Благоевград.

По данни на МВР Нуредин Кафелов притежава валидни разрешителни за късоцевно и дългоцевно оръжие. На мястото на произшествието работят криминалисти.

Кафелов е дългогодишен кмет на община Якоруда, избиран с листата на ДПС повече от 20 години. Преди да стане градоначалник, беше в ръководството на Комисията за финансов надзор.

Кметът бе проверяван от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) заради евентуален конфликт на интереси във връзка с обществени поръчки. 

През последните две години имаше още два скандала, свързани с кмета – че е купил луксозен автомобил за 75 хил. лева за нуждите на общината през обществена поръчка през 2020 г., което той отрече, а впоследствие шум се вдигна и около несъгласието на местните хора с разширението на гробищния парк, припомня държавната телевизия. 

В средата на септември ДАНС и КПКОНПИ изненадващо влязоха на проверка в Община Якоруда. По неофициална информация разследват работата на общинското ръководство и на кмета. Проверяваха се начините, по които са били провеждани обществените поръчки, сигнали за корупция и конфликт на интереси.

Областният управител на Благоевград Николай Шишков разкри по бТВ, че вчера Кафелов е бил на лов в планината.

„Вчера се чухме и се разбрахме да се видим през седмицата“, каза областният управител, който в момента е в Гърция. Той добави, че двамата се чуват почти ежедневно, а се познават почти от 40 години, още като ученици.

„Г-н Кафелов беше един от най-дългогодишните кметове в нашата област“, добави още областният.

„Вярвам, че бързо ще разкрият причината за смъртта на кмета“, каза Шишков и изказа съболезнования на община Якоруда и на семейството на кмета. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина