НовиниПод небето

Католическият свят посреща Великден

Папа Франциск ще води вечерната служба и неделната Света литургия

Папа Франциск ще води литургията на Великденско бдение, която трябва да започне в 20.30 ч тази вечер в базиликата Свети Петър в навечерието на Великден, което целият католически свят отбелязва утре.

Ватиканът потвърди, че Понтификът лично ще отслужи литургията тази вечер, след като снощи пропусна вечерната процесия „Кръстен път“ на открито в Колизеума в Рим по препоръка на лекарите. Миналата седмица той беше настанен в болница, където прекара четири дни за лечение на бронхит.

Той се възстанови бързо с антибиотична терапия и поднови публичните си дейности, но здравето му все още е крехко. По-рано през деня вчера папата присъства на една от службите на закрито в инвалидна количка, а вечерната служба на открито проследи от резиденцията си във Ватикана като предпазна мярка, тъй като температурите паднаха необичайно ниско за това време на годината в Италия, а в покрайнините на Рим дори преваля сняг. Синоптиците коментираха, че на този Великден е по-студено, отколкото на Коледа.

Няма промяна в графика и за утре – папа Франциск ще проведе Великденската неделна света литургия, преди да даде традиционната си благословия Urbi et Orbi. Службата ще се проведе утре, на площад Свети Петър в 10 часа сутринта централноевропейско време.

Папа Франциск ще отправи своето послание Urbi et Orbi от централния балкон на базиликата Свети Петър в 12 часа на обяд централноевропейско време.

Източник: Мениджър

Снимка: Getty Images/ Здравето на папата все още е крехко след прекарания наскоро бронхит.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина