Новини

IQOS ILUMA влиза в България с технология на следващо ниво

Системата за индукционно нагряване за първи път се прилага и при тютюна – без нагряваща пластина в холдъра и без нужда от почистване

Филип Морис България обяви, че през октомври пуска на пазара IQOS ILUMA, най-новото устройство в портфолиото от бездимни алтернативи на компанията. Уникалното в новия продукт е, че това е първата система за нагряване на тютюн с технология за индукционно нагряване – SMARTCORE INDUSTION SYSTEM™, без нагряваща пластина в холдъра и без нужда от почистване.

„След няколко серии на нашата система за нагряване на тютюн IQOS, продължаваме да разширяваме портфолиото си, за да предлагаме все по-усъвършенствани решения, които следват развитието на технологиите и адресират проблемите и нуждите на нашите пълнолетни потребители“, сподели генералният мениджър на Филип Морис България Демиан Пинтос.

„Този ангажимент непрекъснато да въвеждаме иновации играе важна роля в мисията ни за бъдеще без дим в България. Излизането на пазара на IQOS ILUMA представлява още една възможност за пълнолетните пушачи в страната да оставят цигарите в миналото и е важен скок напред в нашите усилия да намалим вредата от тютюна.“

На българския пазар серията IQOS ILUMA идва в три варианта, като всички те са с технологията SMARTCORE INDUCTION SYSTEM ™, която нагрява тютюна посредством индукция чрез модул на намотка в холдъра, която създава магнитно поле и пренася енергия към фина метална пластинка, намираща се в консуматива. Благодарение на това тютюнът се нагрява равномерно отвътре и е без необходимост от почистване. Устройствата могат да се персонализират с широка гама от аксесоари.
Специално за представянето на IQOS ILUMA в България пристигна и Томазо Ди Джовани – вицепрезидент „Международни комуникации“ във Филип Морис Интернешънъл.

„Днес отбелязваме не само пускането на нов продукт, отбелязваме иновациите и промяната. Напредекът в науката и технологиите, воден от бизнеса, прави намаляването на вредата възможно. Във Филип Морис Интернешънъл нашата цел е ясна – да предложим на пълнолетните пушачи свят, в който те успешно да заменят цигарите с научнообосновани бездимни алтернативи колкото е възможно по-бързо. С над 320 хиляди пълнолетни потребители на IQOS в България, вярваме, че IQOS ILUMA ще допринесе броят им да нарастне“, споделя той.

„Подобно на предишните устройства и IQOS ILUMA отделя средно 95% по-ниски концентрации на вредни вещества в сравнение с цигарите*” – сподели Димитър Костов, ръководител

„Маркетинг и потребителско преживяване” във Филип Морис България. „С технологията Smartcore Induction System™ тютюнът в консуматива е изцяло запечатан, няма следи от употербата му и така не се налага почистване на устройството. Тази технология извежда нагряването на тютюна на следващо ниво. С тази и останалите характеристики на продукта целим да предложим решения на голяма част от проблемите, които досега част от пълнолетните потребители на IQOS споделяха“, допълни той.

“За нашия екип IQOS ILUMA e едно невероятно приключение и вярваме в успеха на тази иновация“, споделя Полина Нинова, ръководител „Търговски отдел“ във Филип Морис България.

„Научнообоснованите продукти движат пазара напред и това е добре за всички – за потребителите, за партньорите ни и за нас като компания и ако искаме да се развиваме, е добре да приемаме иновациите и да ги внедряваме по най-добрия възможен начин.“

В момента Филип Морис Интернешънъл присъства с бездимните си алтернативи на 80 пазара по цял свят, а компанията си е поставила за цел до 2025 г. потребителите на IQOS да достигнат 40 млн. В световен мащаб пълнолетните пушачи, които ползват системата за нагряване на тютюн на компанията, вече са над 27 млн. души, като над 19 млн. от тях са преминали изцяло на IQOS, а останалите са на различни етапи в процеса на преминаване. От 2008 г. насам компанията е инвестирала над 10.5 млрд. долара в научното разработване и реализацията на иновативни бездимни алтернативи за пълнолетните пушачи, с цел да спре изцяло продажбата на цигари в глобален мащаб.

Продуктите от серията IQOS ILUMA са налични онлайн,в специализираните IQOS магазини и търговската мрежа от началото на октомври.

*Отнася се за намалението на 9 вещества в аерозола (с изключение на никотина), в сравнение с референтна цигара. Тези 9 вещества се образуват и в дима от цигара, и СЗО препоръчва те да бъдат намалени. Това не е равнозначно на 95% намаление на риска. IQOS ILUMA не е без риск, при употребата му се доставя никотин, който води до пристрастяване.

Снимка: Instagram.com/BG_IQOS

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина