БългарияНовиниПод небето

Ситуацията с електрозахранването в Родопите постепенно се нормализира

Отпада ограничението за движение с вериги през прохода Рожен

Възстановено е снабдяването за всички по-големи населени места

Обстановката с електрозахранването в Смолянска област постепенно се нормализира. Екипи на дружеството продължават работа по отстраняването на повредите – счупени стълбове и проводници от електроразпределителната мрежа вследствие на снеговалежа и множество паднали дървета.

Всички по-големи населени места имат електрозахранване. Екипите на Електроразпределение Юг успяха да възстановят електрозахранването за Борино и Доспат. Чрез мобилен агрегат дружеството осигурява и водоподаването за Борино. В гр. Сърница продължават също да функционират 5 броя мобилни генератора. Без захранване към момента остават малки села и махали, основно в труднодостъпни райони.

Възстановено е движението по път ІІІ-8681 Рудозем – Смилян, по път III-864 Стойките – Пампорово. Остава ограничено движението на МПС над 12 т. Леките автомобили трябва да се движат задължително с вериги.

Отпада ограничението за движение с вериги през прохода Рожен. Остават ограниченията за движение на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета, съобщава Агенция „Пътна инфраструктура“.

 

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина