БългарияНощна смяна

Novembar и Daily Noise Club идват в Пловдив с качествен пънк

Една от най-добрите Пънк'Н'Рол банди от Сърбия – Novembar, идва за първи път в България. Концертът на момчетата е тази вечер, на музикалната сцена в Петното на Роршах.

Историята на Novembar започва през далечната 1986-та, когато групата се сформира в Загреб, под името Studeni Studeni [Студен Ноември] и успява да издаде първото си ЕР през 90-та. През същата година, бандата временно спира да функционира, заради войните, които се водят в страните от бивша Югославия. Фронтменът Горан Костич се мести в Ниш и веднага започва да свири на бас китара в местната банда Glas Amerike. Месец по-късно групата е възстановена, вече под името Novembar.

Novembar издава дебютния си албум "Deguelo", през 1994-та. Следват години на възход в Сърбия и много участия в екс-Юго държавите. Novembar редовно излиза на една сцена с групи като Kud Idijoti, Majke и Goblini.

До 2002-ра успяват да издадат още 2 албума, през независими лейбъли в Сърбия. Същата година спира и активната дейност на групата, за да бъде възстановена в реформиран състав през 2005-та.

Novembar претърпява много промени в състава, докато достигне последния си лайн-ап: Горан Костич [бас и вокал], Александър Джокич [китара], Боян Ранджелович [китара], Милан Видакович [барабани] и Ненад Пейчич [бас китара].

Горан е основател, основен автор на музиката и текстописец, а Ненад е най-новият член на групата. Публиката го познава от участията му с School Bus от Княжевац, които свириха на една сцена с Daily Noise Club в София, през май 2014-та.

В Петното Novembar ще представят последния си албум "Proklet", издаден през март 2013, а също и парчета от по-ранния период на групата. Миналата есен излезе компилация с кавъри на бандата, направени от групи като Atheist Rap, Zvoncekova Bilježnica, KBO! и други.

Baily Noise Club е втората банда за вечерта. Пловдивчани ще чуят последния им албум "Rock’N’Roll Fixxed", издаден в края на 2013-та, а също и песни от предстоящия четвърти дългосвирещ албум, по който бандата все още се работи. Издаването на тавата се очаква до края на годината.

Началото на концерта е от 22:00, вратите на клуба се отварят в 21:30, а билетите са по 8 лева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина