БългарияНощна смяна

Central Side: Искаме президентска република


За малко политика си побъбрихме с хип-хоп триото Central Side край светлините на клуб Сохо и под звуците на Dj George, който имаше рожден ден и това бе поводът зимната градина да се напълни до горе. Разговорът дойде, след като разказаха смешната история как са се запознали с любимия си диджей и вече приятел.

С George се запознахме на първото му Birthday party, което беше преди 7 или 8 години в Пловдив. Имахме една песен, тепърва започвахме. Бяхме се свързали с него с идеята да участваме на партито като изпълнители, той ни каза, че нашата концепция не пасва на неговата концепция, смеят се днес Central Side. В крайна сметка бяхме гости на партито и излязохме да пеем, защото имаше наши приятели. Ей така, дори той не знаеше, че сме там. Даже в края на вечерта, аз, моя милост Емо, му направих DIS. Това е песен срещу друг изпълнител. Направих му го на лайв и така се запознахме. Оправихме различията- той ни прие като изпълнители, а ние него като диджей. И от тогава работим заедно. Българските изпълнители страшно му се кефят и това се вижда. В четиридневно турне по повод рождения му ден го подкрепят 90% от тях.

Въпреки клубното настроение, Емо позволи да го попитаме и за политическата ситуация в момента. Когато започнаха предните избори, имах виждане. Според мен, трябваше всички да поискаме страната ни да стане президентска република. Един да отговаря за всички. Когато се получи така, че някой или някоя група са недоволни, да знаят кой да обвинят. Сега всички обвиняваме министър председателя и когато отидем при министър председателя и му кажем „Ти си виновен“, той казва „Не, не съм аз. Във вашия случай, вашият министър е виновен.“ и така само си прехвърлят топката, което не е правилно. Това си е мое мнение, много хора не са съгласни. Случващото се в момента не може да продължава. Управляват ни едни хора, които не са там, за да ни управляват, а да направят някой лев и да избягат. То се вижда- месеци наред някой скандира Оставка и този човек няма себеуважението да я даде, значи не е там, за да покаже какво може. Докато, ако само един отговаря, ще знаеш кое е лицето на проблема и ще го изгониш, ако ти вреди. Така ще дойде друг, който ще знае, че направи ли грешна стъпка, е аут и няма да разочарова хората. Защото ще знае, че брадвата е в българина и ако не се справи, главата му ще бъде отсечена. Работата е по-глобална, отколкото си мислим. Не опира само до оставка, твърди единият от Central Side.

Емо, Васко и Марин подариха на рожденика инструмент за тактуване, с което да се научи да прави бийтове. А това е малка подсказка към него, че ще правим песен заедно. Ще бъдем първите, които ще го въведат в рап средата. Сега предстои да направим песен с него и с Hong Kong. Бийтът е готов, припевът е готов и ще мислим за видео. Пожелаваме му да бъде все така пробивен, защото той е най-пробивният човек, когото познаваме. Уникално нагъл в добрия смисъл. Сега всички чакат сина на George да порасне. Когато проговори, първото нещо, което ще направим е да използваме детското му гласче за някоя песен, усмихват се пловдивските рапъри.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина