Нощна смяна

Близки срещи от третия вид в Белащица

Извънземни всяха шаш-паника в баровското село


Белащица влезе в зоната на здрача. Близки срещи от третия вид вся шаш-паника в баровското село. Неидентифицирани летящи обекти атакуваха селището в Родопската яка около 22 часа снощи. Извънземните се мандахерцаха във въздуха със странни летящи обекти, от които струяха странни жълти и червени светлини. НЛО-то извади на улиците всички жители. “Кви са тия ся. Марсианци ли са или от неква друга галактика са се пръкнали. И за кво идат- ша си я блъскат тая планета в главата. Хаир от нея няма да видят. Особено в тая криза”, тюхкаха се местните на мегдана. “Ми белким ние изкярим нещо”, вметна почерпен дядка, който изскочи от двора с мотика в ръка. Друг пък, по-биткаджийски настроен, излезе на улицата с въздушна пушка под мишница. Бате Петьо, както викаха на въоръжения, взе на мушка летящите обекти и се готвеше да пуца по врага. “Недей бе, бабаит. Ще ги разяриш, ще изкарат някое оръжие за масово поразяване и ще ни опърлят. Сигурно и лазери имат”, кръстеше се старица. Множеството от насъбралата се тълпа беше пацифистично настроено.
“Стига бе хора. Може да не са враждебно настроени и да са дошли с добро. Ще седнем на една маса, пък ще преговаряме. Ще видим какво искат. Може пък да искат да купят нещо. Е- на бат Митьо вилата и басейн има. Ще им е гот. Пък и като опитат от домашната му ракия ще станат още по-добронамерени. И роднини можем да излезем”, разясни дипломатическата си концепция един от първите хора в Белащица.
Хората се суетяха на центъра до полунощ, когато изведнъж летящите чинии изчезнаха. Двайсет минути по-късно покрай паникьосаната тълпа минаха извънземните- четирима делтапланеристи. Оказа се, че пичовете са фенове на нощното летене, а светлините от “чиниите” им са предупредителни и са абсолютно задължителни за полетите по тъмно. “А бе момчета, предупреждавайте. Помислехме че война на световете се задава тука”, нахокаха феновете на екстремните спортове жителите на Белащица и се прибраха по домовете си.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина