„Асансьор за пациенти” дава старт на София Филм Фест Пловдив

Нощна смяна

Специални гости на феста бяха продуцентът на филма и част от актьорския екип

Стефан Димов определи филма като тъжен и същевременно обнадеждаващ

Йоана Иванова

Едно от най-значимите кино събития в Пловдив – 12-тото издание на София Филм Фест стартира снощи в Lucky Дом на киното. Заглавието, което постави начало на събитието е „Асансьор за пациенти” на Иглика Трифонова, която ни е позната още от „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син”. Музиката в новия филм на талантливия режисьор е дело на Васил Гюров, а в главните роли са Христо Гърбов, Светлана Янчева и Бойка Велкова.

Изборът на български филм не е случаен, какъв по-добър старт на киномания от това да почетеш родното си изкуство!

Точно поради тази причина, специални гости на събитието бяха продуцентът на филма Росица Вълканова, актрисите Бойка Велкова, чиято кариера е започнала именно от Пловдив и Слава Дойчева, които споделиха радостта си да са гости на града ни и пожелаха на публиката приятно гледане.

Филмът ни запознава с психолога Паскалев (Гърбов) и двама негови пациенти – младо момче с два неуспешни опита за самоубийство зад гърба си и самотна майка, която скоро е разбрала, че е неизлечимо болна. В опит да им помогне докторът решава да ги срещне в болничния асансьор. Едночасовият филм засяга дълбоки психологически теми и впечатлява с нестандартна структура и блестяща актьорска игра.
След прожекцията публиката имаше възможност да сподели впечатленията си и да зададе въпроси на екипа.

Цялата статия може да прочетете на КАПАНА.БГ

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.