Мария и Венсан ни учат на шоколад в artnewscafe

Вкусът на града

Българо-френската двойка открива кампанията „Приятели зад бара“

Image title
Българка и французин ще ни учат на шоколад тази неделя в artnewscafe. Творческият и житейски тандем Мария и Венсан ще открият инициативата на заведението „Приятели зад бара“, в която посетителите ще се срещат с интересни личности, които ще представят заниманията , любимите си напитки, храни.

Мария и Венсан се установяват преди 3 години в България с идеята да реализират една своя мечта. Историята започва още през 2005г., когато търсенето на нови хоризонти и предизвикателства ги отвежда в Южна Америка. Случайното им посещение на ферма за какао открива един нов и необятен за тях свят: този на истинския шоколад, направен на място, директно от какаовите зърна.

Ентусиазирани от новото откритие, Мария и Венсан се посвещават на изучаване на цялостния процес по изработване на шоколада. Започват експерименти вкъщи, които ги водят до идеята да споделят с повече хора страстта им към шоколада като пълноценна и вкусна храна. След няколко обучения в тази област двамата решават да променят професиите си и да се посветят на шоколадовото занаятчийство.

В края на 2011г. отваря врати в Пловдив тяхната работилница „Гайо Шоколад“, една от единствените подобни в Европа. Там Мария и Венсан изработват български шоколад, директно от фини сортове какаови зърна. Мисията им е възраждане на стара технология за изработване на шоколад, която запазва изцяло хранителните и вкусови качества на какаовите зърна. Дългият и трудоемък процес създава богат, здравословен шоколад, без заместители, добавки или други изкуствени вещества.

Освен, че имат смелост и вяра да реализират мечтите си, Мария и Венсан редовно посещават artnewscafe. Те ще бъдат “Приятелите зад бара” на 26 февруари (неделя) 2012 между 14.00 и 20.00 часа за да споделят и да ни доближат до света на шоколада не само със сладки приказки, но и с обучение в дегустация на шоколад, демонстрация на отделните етапи на изработване на шоколада, презентация на тема: „Истинската храна: отговорност и споделяне“ и разбира се дегустация на изкушенията от „Гайо Шоколад“

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.