КултураНовини

В ГДК се открива изложба „Главната улица“

В петък, 05. 11. 2021 г., от 18.00 часа, в Дом на културата „Борис Христов“, се открива изложба за представяне на проекта Културен маршрут „Главната улица“

Културен маршрут „Главната улица“ е проект на пловдивската Фондация „ПроЛибрис“, посветен на едно от най-емблематичните места в Града под тепетата, където прекрасно се виждат живите връзки между неговите хилядолетни културни пластове.

Събраха забележителностите на Главната в образователен сайт

Проектът е подпомогнат от Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година.

Целта е, чрез възможностите на модерните комуникационни и изобразителни средства, гражданите и гостите на Пловдив да получат лесен достъп до информация за богатата на събития, хора и духовност история на града, както и обществото да бъде насърчено за опазване на културните паметници.

Селектирани са вече обектите, които ще се представят с визуална и текстова информация на български и английски. Сред тях са Градината, Военния клуб, Тримонциум, Форума, Кино Балкан, Хотел Моле, Хотел България, Театъра, стълбището на Каменица, Римския стодион, Джумая джамия, Халите, Капана, Пешеходния мост и доста други култови места, с които пловдивчани са израснали и които обичат завинаги.

Забележка: За достъп до Дома на културата, се изисква „зелен сертификат“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина