КултураНовини

Отлични резултати на изпит по математика в УХТ

Кандидат-студентите, които се явиха тази събота на втория предварителен приемен изпит по математика в Университета по хранителни технологии /УХТ/, се представиха много по-добре от колегите им, които държаха Химия и опазване на околната среда. Дори отличните оценки по математика са почти 3 пъти повече, а обикновено е обратно, коментира след приключването доц. Кремена Никовска, функционален декан. Тя уточни, че комисията не е написала нито една двойка.

Изпитът по математика започна в 9 сутринта, а в 11 бе този по химия и опазване на околната среда. И двата бяха проведени онлайн и в рамките на 60 минути кандидатите отговаряха на 25 въпроса. Резултатите бяха обявени веднага след изтичане на времето.

Третата окончателна кандидатстудентска сесия в УХТ ще бъде на 1 юли 2022 г. Документи – заявление по образец, диплома за средно образование и другите, посочени в Справочника за 2022/2023 учебна година, както и на сайта на УХТ, се приемат от 14 до 30 юни.

Всички, които искат да продължат образованието си в университета и са се явили на изпитите от първата и втората предварителна сесия, задължително трябва да подадат документи в посочения срок и да подредят желаните специалности, в които биха искали да се обучават, в предпочитания от тях ред.

Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 3 юли 2022 г. във висшето училище.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина