Обучения по творческо писане и журналистика в Младият Пловдив чете

Култура Новини

Три творчески работилници ще се проведат през септември в рамките на Младият Пловдив чете, съобщава КАПАНА. Обученията са насочени към ученици и студенти. Всички младежи, които имат интерес към писането на стихотворения, разкази и романи могат да се включат като се запишат на [email protected] или пишат съобщение на страницата на Пловдив чете във фейсбук. 

Още едно обучение са подготвили тази година организаторите. То е по журналистика и по-конкретно за умения за отразяване на културни събития. Миналата година в обученията участваха около 100 младежи. А тези, които избраха да пишат за фестивала Пловдив чете, имаха възможност да се срещат с писатели, да правят статии и интервюта, и да усетят от тръпката на журналистическата работа на терен. Техните материали бяха публикувани в сайтовете Под Тепето и Капана. Сега отново текстовете на желаещите да посетят обучението и да отразяват събитията по време на най-големия литературен фестивал у нас, ще бъдат споделени в тези медии, както и в блога plovdivchete.com 

Водещ на обучението по поезия е любима писателка Ина Иванова, която тези година издаде книгата си „Криле от папиемаше“ и беше номинирана за награда „Пловдив“. Обучението по проза ще бъде проведено от младия и успешен писател Мартин Касабов, който преди година издаде своя първи сборник с разкази и има много какво да каже за писането на проза и за създаването на добра и успешна книга.

Подробности четете в КАПАНА

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.