Култура

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” представя три концерта от най-висока класа

На 27 юни в Епископската базилика на Филипопол пловдивската публика ще има уникалния шанс да се наслади на концерта “Световни знаменитости на една сцена с млади таланти” с участието на американското сопрано Елизабет Поуп, пианистката Виктория Василенко и перкусионното дуо Аглея Канева и Александър Вичев.

Според критиците Елизабет Поуп притежава бистрота на тона, точност и лекота на звукоизвличане, присъщи на певците от Златната ера на операта.

Виктория Василенко е една от най-изявените и харизматични български пианистки, лауреат на Първа и специална награда от престижния Международен конкурс “Джордже Енеску” в Букурещ, Румъния и двукратен носител на приза „Кристална лира” за най-добър млад изпълнител.

Талантливото перкусионно дуо Аглея Канева – Александър Вичев (възпитаници на НУМТИ „Добрин Петков“ и на изтъкнатия педагог Пенчо Пенчев) са лауреати на редица национални и международни конкурси и неизменно печелят сърцата на публиката при всяка своя изява.

Билети за концерта онлайн има в мрежата на Ивентим.бг.

На 28 юни в Балабановата къща ще звучи красива музика за флейта и пиано в изпълнение на едни от най-известните македонски артисти – Страшо Темков и Елена Атанасовска. (билети)

На 29 юни, отново в духовното пространство на емблематичната Балабанова къща, в традиционния концерт “Прочути камеристи” своето интерпретаторско майсторство ще демонстрират Кремена Оксенкруг – цигулка, Атанас Кръстев – виолончело и Мартина Табакова – пиано. (билети)

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Министерство на културата, Фондация Музикартисимо.

Билети в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина