КултураНовини

Художникът Христо Бозуков подрежда изложбата КоВра-19, инспирирана от епидемията от коронавирус

Този Световен перформанс днес се впива в нас като една кобра и смразявайки, и обездвижвайки, взима свободата и оковава съзнанието ни, казва авторът

Художникът Христо Бозуков представя 6 нови картини и неговата маска, рамкирана в смола, която по време на карантинния период е носил веднъж. Експозицията ще бъде открита в галерия Seven (Капана, Пловдив, ул. Павел Куртевич 4) на трети юни от 18.00 ч.  Куратор и организатор на изложбата е Джей Хaуари – магистър на Академия ВОГ – Нидерландия и член на Академичния Съвет на Националната Модна Академия като преподавател по Моден Дизайн и Модна Стилистика с Майсторски клас.

За изложбата

В един неочакван за всеки период на световна проблематика и глобална промяна, няма как един автор като Христо Бозуков да не съпостави емоциите от преди и по време на Covid-19.

KoBра-19 е една лична изложба на младия автор, който намира инспирация в седмиците, когато времето вече е една ограничена и несигурна константа на бъдещето. Този Световен перформанс, както Христо определя случващото се днес, се впива в нас като една кобра и смразявайки, и обездвижвайки, взима свободата и оковава съзнанието ни. Страха и съмненията витаейки из „тихия“ ежедневен въздух, докоснаха неговата творческа духовност и събудиха цветовe с глас върху канваса. Въпреки този сюрреалистичен период, който завинаги постави неочаквания край на една вековна епоха, Христо успява да долови магията по време на промяната.

Изложбата ще бъде открита на 3.6. от 6ч , която дата и час не са случайно избрани. Художникът вярвайки в закона на числата, остава верен на себе си и се спира на тази комбинация от числа. Спонтанно и непренудено, авторът следва една свръхестествена цикличност на своите изложби и ни изненадва периодично със съвкупност от ярки цветове и положителна енергия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина