КултураНовини

Дружеството на пловдивските художници с първа изложба в новата галерия на Гладстон

Традиционната Великденска изложба „Цветове“ ще бъде открита на 16 юни в зала „2019“

На 16 юни, вторник, от 18 часа се открива пролетната изложба „Цветове“ на Дружеството на пловдивските художници, която традиционно в други години предшества Великденските празници. Творбите са подредени на двете нива в Изложбена зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32 към Градска художествена галерия – Пловдив.

Откриването ще се състои в пространството пред залата, а вътре ще могат да влизат само посетители с маски, като присъствието им не трябва да надхвърля 20 души едновременно, съгласно последните указания на Министерството на културата.

Ето и посланието на Снежана Фурнаджиева – председател на ДПХ към художниците и публиката:

След дългото очакване на закъснялата пролет, след напрегната самота от изолация в диалог със себе си закопняхме за споделена топлина и истинско духовно преживяване. Да почувстваме живителната сила и вяра срещу страха и отчаянието! Общата изложба „Цветове“ на Дружество на пловдивските художници е този взрив от багри, форми и пластика, който ще върне силата и надеждата в объркания ни свят. На 16.06.2020 г. от 18:00

ч. изложбена зала „2019“ оживява в пълен блясък с откриването на сезона на ДПХ с живопис, графика, скулптура и форми – част от Културния календар на Община Пловдив.

Да върнем радостта и красотата за нашите ценители, приятели и гости на Пловдив, които ни очакват с любов. И за да спазим изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерството на културата, носете маски и спазвайте дистанция от 1,5 м.

Ще бъдем отново заедно въпреки всичко! Очакваме ви!“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Тъй, тъй, какиното, признайте си, че
    ВИЕ СТЕ ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ =
    = както оная Кака Блондинка накара горките пловдивчанчета да декларират януари 2019 без да обясни на момченцата … нейсе…
    НИЕ НЕ СМЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина