КултураНовини

„Малък театър на края на света…“ в Пловдив

Френски актьори гостуват цяла седмица във Военния клуб

За представленията пристигат и преподаватели от Университета на Лазурния бряг, които ще изследват социологията на публиките

Европейската столица на културата представя куклената алегория за възрастни на Езекиел Гарсия Ромеу „Малкият театър на края на света, Опус 2“, продукция на Театър дьо ла Масю, Ница, Франция.

Представленията ще бъдат всеки ден от 25 до 29 ноември (понеделник-петък), от 19:00 ч., във Военния клуб, ул. Иван Вазов №2, Пловдив.

Билети могат да бъдат закупени от Театър A’part.

Участват Езекиел Гарсия Ромеу, Ирослав Петков, Маргарита Костова, Теодора Рашед, Христо Иванов, Пламен Канев.

Предизвикателното представление ни разказва за днешния свят, точно тук в средата на нашите утопии. За края на един сън.

Всичко се случва в голяма инсталация, пустинен пейзаж, проектиран в бъдеще, което вече познаваме. Това буквално е театърът на всички помисли и фантазии.

Със съществата-кукли, които скитат в търсене на по-добър живот, някак странно си приличаме. А публиката скита/циркулира свободно около художествения обект…

За представленията пристигат и преподаватели от Университета на Лазурния бряг, които ще изследват социологията на публиките.

Любопитно е също, че за „Малкият театър на края на света, Опус 2“, е създаден струнен квартет от композитора и създател на Фестивала на Радио Франс и Монпелие Рьоне Коеринг.

Нетрадиционен е и начинът за промотирането на представлението. Той буквално е „на маса“. В избрани пловдивски заведения са разпространени подложки за хранене с информация за спектакъла.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина