КултураНовини

Български народни певици ще излязат на сцената с Горан Брегович в Пловдив

Концертът е на 18 декември в зала СИЛА

Магнетичните фолклорни вокали на българските певици Людмила Радкова-Трайкова и Даниела Радкова-Александрова ще чуят всички запалени фенове на иконата на Балканската музика Горан Брегович на 18 декември в зала СИЛА в град Пловдив, разбра се от организаторите на събитието АРТ БГ. Родният фолклор ще бъде вълнуваща част от великолепната музикална балканска палитра, която ще представят сръбският музикален гений и неговият знаменит „Оркестър за сватби и погребения“.

„Нашата музика е балканска, а българските народни песни са един от най-ярките и красиви примери, защото в нея са преплетени ритми от всички народи на Балканите. Отделно от това, аз съм голям фен на българската музика – според мен тя е много хубава, наситена на характерни за региона вокали“, сподели Брегович наскоро.

Идейният двигател на „Биело дугме“ споделя още, че от първото си гостуване в България, преди 19 години, наблюдава една много позитивна промяна в страната и всеки път когато е тук, той се чувства изключително добре и трупа незабравими спомени, заради топлото отношение на хората към него, вкусната кухня и интересните история и култура.

На 18 декември, малко преди Коледа, Брегович се зарече, че заедно със знаменития си оркестър, специално за публиката в Пловдив, ще изпълни най-големите си и емблематични хитове от началото на кариерата си до днес като: „Аризонска мечта“, „Месечинка“, „Калашников“, „Буба Мара“ и много други.

Всички запалени фенове на балканските ритми и Горан Брегович, които още не са закупили своите билети, могат да се възползват, а цените са от  40 до 60 лв. С ценните пропуски можете да се снабдите от билетния център пред общината, от касата на Античния театър, от туристическия инфомационен център на площад „Римски стадион“, всички други оторизирани каси на Ивентим и онлайн.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина