ГрадътКриминалеНовиниТемида

Задържаха трима за разпространение на фалшиви документи

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа трима мъже за участие в организирана престъпна група за изработване и разпространение на фалшиви документи. Един от тях е знаковият фалшификатор Иван Богоев, известен с много си челни сблъсъци с правосъдието.

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми 56-годишният Богоев и двама него съучастници, за това, че от началото на 2022 г. до момента, на територията на Пловдив, на обл. Разград и други градове, както и в страни от ЕС – Германия и др., са участвали в организирана престъпна група, свързана с изработването и разпространението на фалшиви лични документи – лични карти, свидетелства за управление на моторно превозно средство и задгранични паспорти.

До момента е установено, че всеки от участниците в организираната престъпна група имал определена роля – набиране на хора, които искали да се снабдят с фалшиви документи, възлагани на поръчката и впоследствие нейното изпълнение. Желаещите да се снабдят с неистинските документи заплащали по 250 евро за лична карта и същата сума за шофьорска книжка и по 300 евро за изработката на задграничен паспорт. Повечето от тях са български граждани, живеещи в чужбина, има и чужденци.

По делото са извършени претърсвания и изземвания, лични обиски, огледи на местопроизшествие и са разпитани свидетели.

Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да се извърши преценка на събраните доказателства с оглед внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Действията по разследването по досъдебното производство продължават под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина