ГрадътКриминалеНовини

Задържаха две жени, превозвали 10 сирийци

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми 39-годишната Л.П. и 29-годишната Б.А. за това, че на 06.06.2023 г. на автомагистрала „Тракия“, км 120, в землището на с. Царацово, обл. Пловдив, в съучастие като извършители, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Опел Зафира“, са подпомогнали 10 чужденци – граждани на Сирия, сред които шест непълнолетни лица, противозаконно да преминават през страната.

На 6 юни 2023 г. сутринта на автомагистрала „Тракия“, км 120, в землището на с. Царацово, обл. Пловдив, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил, марка „Опел Зафира“. Колата управлявала Л.П., а на предната седалка до нея пътувала Б.А. В задната част на автомобила се намирали десетимата мигранти, всички от мъжки пол, сред които и шест деца. Чужденците трябвало да стигнат до границата със Сърбия, а крайната им точка била държава в Западна Европа.

Двете обвиняеми са безработни. Те се съгласили да превозят мигрантите, за да получат възнаграждение, с което да покрият свои кредитни задължения. Не са осъждани.

Л.П. и Б.А. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Извършват се действия по разследването.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина