ГрадътЗабавлениеКултураНовини

Италианският пианист Алесандро Марано с клавирен рецитал в Пловдив

58-то издание на Международния фестивал на камерната музика продължава до 16 юни 2023 г. За втори път организатор на най-стария фестивал за камерна музика в Европа е АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив. Това ярко събитие e носител на почетния знак за качество EFFE Label и се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от Календара на културните събития за 2023 година.

Тази вечер от 19.30 часа в Зала АМТИИ ще чуем Клавирен рецитал на изтъкнатия солист Алесандро Марано, пиано (Италия).  Билети на цена 7лв може да закупите на място на касата преди концерта.

Книжката с подробната програма на 58-то издание на Фестивала на камерната музика може да разгледате тук: https://issuu.com/amdfa/

Италианският пианист Алесандро Марано е един от най-блестящите музиканти от своето поколение. Той е завършил Музикалната консерватория „Станислао Джакомантионио“ в Козенца с проф. Джузепе Майорка, посещавал е Международните клавирни курсове във Фондация „Пол Хиндемит“ в Блоай, Швейцария, където прекарва осем години в изучаване на такива международно признати учители и изпълнители като Едит Фишер и Пол Бадура-Шкода. Завършва музикалното си образование с Бруно Канино и Алдо Циколини.

Като носител на награда от национален и международен конкурс за пиано, Марано провежда силен концертен график, представящ соло рецитали и сътрудничество с известен музикант в Италия и чужбина (Испания, Швейцария, Румъния, Германия, Гърция, Австрия, Чехия, Унгария, България, Русия, Великобритания).

Марано участва под ръководството на важни диригенти като Овидиу Балан, Григор Паликаров, Петроний Негреску, Валентин Дони. Той изпълнява и записва всички концерти за пиано „Бетховен“ под ръководството на Маестро Лоди Лука, като приема транскрипцията за струнен оркестър на Винсенз Лахнер.

Алесандро Марано е художествен ръководител на Международния фестивал за пиано в Козенца (Италия), президент на културната и музикална асоциация Amici del pianoforte „Франц Лист“, професор по пиано в средното училище „Беато Франческо Маре Греко“ в Акри (Италия) -асистент в Музикалната консерватория „С. Джакомантион“ на Козенца.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина