КриминалеНовини

Военен и бременна жена задържани за превоз на мигранти

Военен и жена в напреднала бременност, бяха задържани за превоз на 8 нелегални мигранти. Военно-окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми 40-годишният ефрейтор в поделение от областта Д.Д.,, Г.Б., на 25 г., и 39-годишната И.П., за това, че на 10 март в съучастие са подпомогнали 8 чужденци – граждани на Сирия, да пребивават незаконно в страната чрез извършване на превоз от Любимец до землището на Хасково.

Около 17 ч. в района на Хасково, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил, марка БМВ, управляван от Д.Д. Той се движел като пилотна кола на пътуващия зад него Фолксваген Голф, управляван от 39-годишната И.П. Жената била в напреднала бременност. В колата, която тя шофирала, се намирали четирима чужденци – граждани на Сирия.

В Фолксвагена пътувал и 25-годишният Г.Б. Установено е, че същия ден той превозвал други четирима чужденци с лек автомобил, марка „Ауди“, но колата му се повредила и той ги оставил в района на парк Кенана край Хасково. По тази причина Г.Б. се преместил в лекия автомобил на бременната жена.

Мигрантите са били качени в автомобилите от района на Любимец и са пътували към София. Те са преминали нелегално през „зелена“ граница с Турция.

Обвиняемите Д.Д. и Г.Б. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 13 март 2023 г. по искане на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

При предявяването на обвинението спрямо бременната И.П. е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева с оглед на здравословното й състояние.

Действията по разследването продължават.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина