АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураМненияНовиниОбщина Пловдив

Общината с мистериозен анонс за Hills of Rock 2023

Мистериозен анонс за настъпване на важни промени в най-големия фестивал в града Hills of Rock изпратиха от кабинета на зам.-кмета по култура Пламен Панов. Не се съобщават какво точно ще се променя в мащабното събитие. Ще научим на пресконференция утре, в която подробности ще дадат самият Панов, организаторът на фестивала Стефан Еленков и изпълнителният директор на фондация „Пловдив 2019” Кирил Велчев.

Припомняме, че през януари стана ясно за тлеещо сериозно напрежение между организаторите на Hills of Rock- Fest Team, и местната власт. Промоутърите се оплакаха от нерешителност, забавяне от страна на общината и административни пречки, заради които не могат да програмират тазгодишното издание. Fest Team алармираха, че Hills of Rock 2023 виси на косъм.

„Съществува реален риск Пловдив да остане без най-вълнуващото събитие за българските фенове на музиката, което през годините ги срещна със Slipknot, Whitesnake, Mercyful Fate, Disturbed, Iron Maiden, Judas Priest, Sabaton, Evanescence, Garbage и много други, някои от които – за първи път в България, заради мудност и колебливост от страна на общината”, написаха през януари организаторите на най-посещаваният пловдивски фестивал. В края на същия месец излязоха резултатите от отворената покана „Наследство”, според които журито е решило да финансира тази година Hills of Rock 2023 със 170 хиляди лева. Към онзи момент беше ясно, че петото издание на най-мащабното културно-масово събитие се съкращава с един ден и тази година ще се проведе в рамките на 2 юлски дни на Гребната база. Дали това ще се случи, предстои да разберем утре.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина