КриминалеНовиниТемида

Радева била като управител на бензиностанцията на Семерджиев

Симона е държала стълбата, докато Семерджиев се качвал, за да се прибере у тях

Бившата полицайка Симона Радева призна, че е занесла стълба в дома на Семерджиев. Тя твърди, че било „силно казано, че познава Семерджиев“, пише OFFNews.

„Силно казано е, че го познавам. Знам го, защото съм го спирала за полицейска проверка. В деня на инцидента бях на автомивката на Семерджиев, в късния следобед. Пих кафе там с едно момиче. Не знам как се казва. Беше привечер вече и отидох да заплатя дограма за наследствен апартамент, отидох да взема майстора. Пристигайки на адреса към 23.00 ч, установих, че ключовете за апартамента ми ги няма. Чух се с мияча от автомивката. И тръгнах натам за ключовете. По пътя видях, че има катастрофа, позвъних на моя приятел от 4-о РУ. Спрях на местопроизшествието“, каза тя в съда, цитирана от Нова телевизия.

Попитана дали е предприела нещо, като видяла инцидента, Радева заяви – „Не, конкретно“. След това продължила към автомивката. След това Георги Семерджиев ѝ се обадил и като разбрал, че е до автомивката, я помоли да му донесе стълба.

„Отидох пред кооперацията му. Попитах го има ли му нещо, защото изглеждаше странно. Каза ми да не го разпитвам. Извадих стълбата от колата и му я дадох“, обясни бившата полицайка. С нея били и служители на автомивката на Семерджиев.

Зоро Спасов, служител от автомивката на Георги Семерджиев посочи пред съда, че бившата полицайка Симона Радева е била като управител.

„Симона я познавам от автомивката. Тя беше като управителка, седеше и гледаше как мием колите“, разказа пред съда Спасов.

Той потвърди, че автомобилът на Семерджиев е имал полицейска лампа и полицейска палка. По думите му Симона и Семерджиев имали приятелски отношения. Във вечерта на катастрофата, около 22.30 часа, той и неговият приятел Александър, с който работили в автомивката, измили колата на Семерджиев, който след това си тръгнал. След 23 ч. той се върнал, но без автомобила.

„Беше много притеснен, уплашен, нямаше ключове“, добави Спасов.

Тримата отишли до дома му, който бил наблизо, и Спасов му дал телефона си, за да се обади на Симона, като Семерджиев й казал да дойде бързо. Зоро и Александър се върнали в автомивката да търсят стълба, след това я закарали на Семерджиев заедно със Симона.

Александър Иса разказа, че Семерджиев е бил с една обувка и без шапка, когато се е върнал в автомивката без автомобила си. Семерджиев му казал, че се сбил с някого. По телефона той казал на Симона „направих беля, трябва ми стълба“. Иса разказа още, че Симона е държала стълбата, докато Семерджиев се качвал, за да се прибере у тях, а тя казала на него и Зоро да свалят номерата на автомобила й. Впоследствие обаче те помогнали с държането на стълбата. След като Семерджиев влезе в дома си, отвори апартамента отвътре, а Симона се качи при него, каза още Александър.

По време на първото заседание по същество по делото срещу Георги Семерджиев (повдигнати са му пет обвинения – б.а.), който причини смъртта на две момичета при тежката катастрофа в центъра на София през лятото, роднините на една от жертвите поискаха над 1 млн. лв. обезщетение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина